Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 1:2 SNZlín v důležitém boji o elitní šestku dobyl Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Holec 1 : 0
45. Říčka 1 : 1
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína zvítězili v důležitém utkání 46. extraligového kola na ledě Olomouce 2:1 po samostatných nájezdech. V boji o šestku tak osmí Berani snížili ztrátu na šesté Hanáky na čtyři body, situace využil i Chomutov, který ma na sedmém místě o bod více než Zlín. Domácí ještě po druhé třetině vedli, ale Robert Říčka vyrovnal a nájezdy pak rozhodl Roberts Bukarts.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínští hokejisté (zleva) Robert Říčka, Ondřej Veselý, Roberts Bukarts a Petr Holík se radují na ilustračním snímku.

Článek

Domácí nastoupili v brance s uzdraveným Konrádem. Hosté neměnili vítěznou sestavu z Pardubic. Kohouti na Berany vlétli a zasypali Kašíka sprškou střel, zlínský gólman ale úvodnímu tlaku domácích odolal. Olomouc vytěžila z tlaku i přesilovku, ale v ní po slibném začátku Kašíka už příliš neohrozila.

V polovině třetiny uháněl sám na Kašíka Buc, mezi betony místo nenašel. O pár vteřin později pro změnu na druhé straně mířil na Konráda Ondráček, který minul branku. Zlín byl v tu dobu lepším týmem, ale v 17. minutě se domácí dostali do brejku, Vyrůbalík pálil od modré čáry, Kucharczyk tečoval před Kašíkem, puk se snášel vedle branky, kde si ho našel Holec a poslal ho do prázdné klece.

Ve druhé třetině šli hosté brzy do čtyř, Kohouti měli šance, ale Vyrůbalík s Hermanem z dorážek na zlínského gólmana nevyzráli. V polovině duelu šli domácí do dvojnásobného oslabení, Zlín měl téměř minutu a půl k dispozici přesilovku pět na tři. Trojice Řípa, Skrbek a Vyrůbalík oslabení spolu s Konrádem, který kryl klíčovou ránu Bukartse maskou, ubránila.

Hra se rozdrobila častými vyloučeními, domácí celek držel ve vedení skvělými zákroky brankář Konrád. V závěru třetiny se pak sám před Kašíkem zjevil Kucharczyk, ale místo střely se snažil ještě nahrávat spoluhráči.

Třetí třetina se hrála opět velmi důrazně. V první větší šanci kryl Konrád Vlachův bekhend. Pak hráli hosté další přesilovku a po parádní kombinaci první formace srovnal Říčka. V dalším střídání první zlínské lajny mohli dostat hosty do vedení hned všichni tři útočníci, jenže Konrád všechny tři ošemetné situace vyřešil a stav 1:1 trval.

V prodloužení pokračovala ve výborném výkonu dvojice Bukarts - Holík, právě Holík vyzkoušel pohotovost Konrádovy vyrážečky. Kohouti zahrozili v poslední minutě po sólu Skladaného, i Kašík byl připraven. Rozhodovalo se v nájezdech. Ještě těsně před nimi si to rozdali v bitce Staněk s Veselým. V nájezdech měli více šikovnosti na své straně hosté a brali bod navíc.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Holec (Kucharczyk, Vyrůbalík) - 45. Říčka (P. Holík, Bukarts), rozhodující sam. nájezd Bukarts. Rozhodčí: Lacina, Souček - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:6, navíc Staněk - O. Veselý oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5500.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Kucharczyk, Rác, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Cibák, Maruna - T. Sýkora, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: