Hlavní obsah

Piráti se přiblížili k elitní šestce. A chtějí potrápit i lídra

Chomutov

Jedenáct gólů nastříleli hokejisté Chomutova v uplynulých dvou extraligových zápasech po reprezentační přestávce. Piráti po pěti trefách do sítě Olomouce přidali ještě o jednu víc v Karlových Varech. Vítězství 5:2 a 6:1 během tří dnů jsou pro tým vítaným povzbuzením do dalších bojů. Potvrdil to i útočník Antonín Dušek, jenž sice střelecky nedominuje, ale odvádí standardní výkony.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Brett Skinner z Chomutova v utkání s Olomoucí.

Článek

Jaké máte v Chomutově cíle pro zbytek základní části hokejové extraligy?

Udržet se na pozicích pro předkolo play off. Díky úspěšným výsledkům z poslední doby by se to už mělo podařit. Můžeme pomýšlet i na elitní šestku v tabulce, když jsme se zase o krůček přiblížili k Olomouci.

Čemu přisuzujete aktuální dobrou formu mužstva?

Během reprezentační přestávky jsme dobře potrénovali. Měli jsme docela dost herních tréninků. Věnovali jsme se systému hry pět na pět, čtyři proti čtyřem. Obnovili jsme si kondici. V pauze jsem stihl i tři dny volna, kdy jsem odpočíval a zajel jsem si také domů.

Čekali jste současné střelecké hody?

To ne. Víme, že Olomouc hraje urputný hokej a moc gólů nedostává. Ostatně je v tabulce pořád před námi, což svědčí o její kvalitě. Myslím, že jsme i ve Varech odehráli dobré utkání.

Máte před sebou náročný dvojboj, když hrajete v neděli s Libercem a v úterý v Litvínově. Jak to berete?

Když vytěžíme šest bodů, bude to super (úsměv). Všechny týmy bojují o co nejlepší umístění, ale nemám spočítané, co komu postačí. Čím víc budeme úspěšnější, jen lépe. S výsledky jde ruku v ruce i případná herní pohoda.

Zápas Chomutova s Libercem pojímá chomutovský klub jako výroční utkání v rámci oslav sedmdesáti let hokeje ve městě. Nastoupíte v retro dresech.

Pro fanoušky je to dobrý nápad. A zrovna proti lídru soutěže, takže to může být zážitek pro všechny, kteří budou v chomutovské aréně.

Do Chomutova jste přišel právě z Liberce. Vnímáte rivalitu s bývalými spoluhráči?

Už v Liberci není moc kluků, se kterými jsem tam hrával. Přesto prožívám zápasy prestižně a samozřejmě budeme chtít nad Libercem vyhrát.

Reklama

Související témata: