Hlavní obsah

Důležitá prověrka před play off, vykládal po řeži s Litvínovem Polanský

Třinec

Dvě podobné akce v rozmezí 59 vteřin druhé třetiny rozhodly čtvrtou reprízu loňského finále mezi Třincem a Litvínovem. Nejprve se po buly po pravé ruce Januse trefil Tybor, za necelou minutu se vhazovalo po levici litvínovského brankáře a výsledek byl stejný. Vyhrané vhazování, rychlá výměna puku a druhý gól z hokejky Jiřího Polanského. „Zápas v Hradci jsme ztratili během několika minut a dneska se něco podobného podařilo zase nám. Řešili jsme to správně střelou bez vymýšlení. V naší situaci takové góly fakt potřebujeme,“ říkal Jiří Polanský.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Jiří Polanský z Třince a brankář Jaroslav Janus a Tomáš Frolo z Litvínova.

Článek

Byly ty situace nacvičené situace, že vám tak vyšly?

Řekli jsme si, jak zhruba to chceme zahrát a vyšlo nám to. Jsem rád, že na některých věcech se v pětce umíme domluvit. Dokážeme si vyjít vstříc a to je důležité. Pořád hledáme optimální přesilovku pro ten počet praváků a leváků v naší pětce a nemůžeme ji najít. Dneska jsme zkusili úplnou novinku a musíme přiznat, že se nám to vůbec nedařilo. Musíme na tom zapracovat, protože tým od nás ty góly chce a potřebuje. Máme spoustu vybojovaných faulů, ale musíme je přetavit na tlak a nejlépe gól. Je dobře, že jsme to tentokrát zvládli ve hře pěti proti pěti.

Závěr byl velmi emotivní. Došlo i na potyčku.

Tušili jsme, že Litvínov nás bude dohrávat a nevynechá jedinou příležitost nám ten zápas znepříjemnit. Ale byli jsme na to připraveni. Pro náš tým to byla důležitá prověrka. Chceme hrát play off, ještě předtím nás možná čeká i předkolo a muže se tam stát, že povedeme a ten druhý tým proti nám bude hrát takovou hru. Nikdo si neztěžuje, protože takové zápasy nás za chvíli čekají.

Bylo složité už poněkolikáté v sezóně nastupovat s vědomím, že zase musíte. Že už opět téměř není kam uhnout?

Do každého utkání teď jdeme s vědomím, že musíme zvítězit. V Hradci jsme prohráli jednu třetinu a stálo nás to zápas, ale dneska to opravdu bylo už takové hraniční a věděli jsme to. Dokládala to i atmosféra před utkáním. Kluci se scházeli na zápas dříve, než obvykle, fakt jsme věděli, že tentokrát už musíme zvítězit, že není kam uhnout.

Už podruhé nastoupil v útoku obránce Hrabal. Co říkáte na jeho výkon?

Víme, jaký je to hráč. Nejen v mistrovské sezóně svou ofenzivní sílu na beku dokazoval. Ale to, jak hraje v útoku, je pro mne překvapení. Je to plnohodnotný útočník s dobrým myšlením. Není to jen o tom, že to jako útočník ubruslí, on má i myšlení útočníka. Je v pravý čas na správném místě, dá se mu nahrát. Opravdu před ním smekám klobouk. Jsem zvědavý, zda se ještě vrátí do obrany, protože v útoku hraje fakt výborně.

Dokázal byste si představit, že byste šel do obrany?

Vůbec ne, to bych ten zápas raději odchytal. Kdybych musel hrát v obraně, asi bych zavinil více gólů, než v brance.

Reklama

Související témata: