Hlavní obsah

Za nic se neschováváme, chceme vyhrát základní část, avizuje liberecký Birner

Chomutov

Liberecký hokejový útočník Michal Birner se po zápasech v dresu národního týmu rychle přeorientoval z reprezentačních akcí na extraligové dění. „Máme jasný cíl. Nikde a za nic se neschováváme, chceme vyhrát základní část,“ prohlásil bez obalu po zápase 47. kola, po němž si Bílí Tygři udržují šestibodový náskok před pražskou Spartou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Liberecký útočník Michal Birner.

Článek

Před reprezentační přestávkou se někteří liberečtí hráči potýkali s nedisciplinovaností a přehnanými emocemi. Vysvětlili jste si to v kabině?

Nevím, co se v pauze probíralo v klubové šatně. Byl jsem s reprezentací v Třinci a Ostravě. Ale uvědomuji si, že bychom se všichni včetně mě měli na ledě kontrolovat a nedělat věci, které tam nepatří. Uznal jsem chybu za to, co se stalo v Hradci Králové. Takhle bych se chovat neměl. Naposledy se k tomu vracím tím, že jsem se omluvil celé naší organizaci. Čím se blíží sezóna k play off, je potřeba obzvlášť dbát na koncentraci.

Jak si ceníte vítězství 2:0 v Chomutově?

Často rozhodují přesilovky pěti proti třem. Když v nich nedáte gól, je těžké zápas vyhrát. Naopak je důležité při totožném oslabení neinkasovat. Kluci, kteří bránili, odvedli skvělou práci.

Vnímáte libereckou roli favorita na nejvyšší mety v extralize?

Základní část jde do finiše a nezáleží na tom, o kolik bodů máme víc než soupeř. Ke každému utkání musíme přistupovat s tím, že chceme vyhrát a pojistit si první místo po dvaapadesáti kolech. Neschováváme se před svým cílem, kterým je prvenství a Prezidentský pohár.

Jak jste spokojen se svou produktivitou?

Každý vstřelený gól je příjemný, obzvlášť ve vítězném zápase. A že se mi občas daří? Taková je moje pozice v týmu, že bych měl nějakým způsobem utkání rozhodovat nebo k tomu přihrávkami a aktivitou přispět. Od toho mě v klubu podepsali a snažím se očekávání naplňovat. Někdy to vyjde lépe, jindy hůře.

S čím jdete do nejbližších zápasů?

Máme to slibně rozehrané. Ve hře je však ještě patnáct bodů a tradiční klišé říká, že stát se může cokoliv. Soustředíme se na úterní utkání s Pardubicemi a pak přijde hodně nepříjemný dvojzápas Olomouc, Zlín. Postupně se chceme už přichystat na play off.

Udrží Liberec bodový náskok před Spartou a vyhraje základní část Tipsport extraligy?
Ano
83,1 %
Ne
16,9 %
Celkem hlasovalo 656 čtenářů.

Reklama