Hlavní obsah

Litvínov bez nejproduktivnějšího hráče. Za faul v Třinci dostal trest na dva zápasy

Praha

Hokejisté Litvínova se budou muset v nejbližších dvou utkáních obejít bez pomoci nejproduktivnějšího hráče Vervy Robina Hanzla. Disciplinární komise extraligy mu totiž zastavila činnost za faul v utkání nedělního 47. kola v Třinci. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl

Článek

Hanzl fauloval v 56. minutě Radoslava Tybora, kterého zasáhl loktem do hlavy. Od slovenských rozhodčích Jozefa Kubuše a Vladimira Balušky dostal trest na dvě plus deset minut, dnes mu disciplinárka navíc zastavila činnost.

"Hráč se před střetem neodrazil, zákrok byl však veden mimo zorný úhel protihráče, který nebyl v držení kotouče, a nemohl se proto na střet, při kterém došlo k zásahu oblasti hlavy a krku, připravit," uvedl předseda komise Karel Holý.

Disciplinární komise řešila na základě podnětu od komise rozhodčích i nepotrestaný faul na Hanzla ze stejného utkání, který předcházel první brance Ocelářů. Litvínovského centra totiž bezprostředně po buly ve 25. minutě zasáhl útočník Třince Jiří Polanský hokejkou do rozkroku. Polanský dostal dvouzápasový podmíněný trest se zkušební dobou do 31. března.

Reklama

Související témata: