Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 2:3Zlín vyhrál ve Vítkovicích a stále je ve hře o elitní šestku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bukarts 0 : 1
13. Štumpf 0 : 2
49. Kotvan 0 : 3
54. Tomi 1 : 3
59. Hlinka 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína ve 48. kole extraligy napravili domácí zaváhání s Karlovými Vary dnešní výhrou 3:2 ve Vítkovicích. Hosté i díky slepeným gólům Robertse Bukartse a Daniela Štumpfa z první části vedli už 3:0. Ostravané snížili ztrátu teprve v posledních šesti minutách, ale na bod už nedosáhli. Zlín vyhrál počtvrté z posledních pěti zápasů a stále živí naději na přímý postup do čtvrtfinále.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují ze vstřeleného gólu - ilustrační foto.

Článek

Vítkovice duel rozehrály slušně, ale od počátku narážely na skvěle chytajícího Kašíka. V každé z úvodních dvou přesilovek si vytvořily po jedné velké možnosti, ale Kolouch v páté minutě přestřelil a pak puk nedokázal za hostujícího brankáře propasírovat ani nadvakrát.

Ve 13. minutě ovšem přišel prakticky z ničeho tvrdý zlínský knokaut. Kanonýr Bukarts nachytal na hruškách Bartošáka nahozením od zadního hrazení, které si brankář sám srazil za záda a dopomohl tak k lotyšskému útočníkovi už k 19. trefě sezony. Jenom 17 sekund stačilo hostům na další gól: Vlachův průnik ještě Bartošák zastavil, ale vyražený kotouč dorazil do sítě z druhé vlny Štumpf.

Dvojitý úder donutil otřesené Vítkovice k oddechovému času. Ještě před koncem první části se nadechly k velké ofenzívě v přesilovce, ale několik ošemetných střel znovu pochytal Kašík a po Kucserově pokusu ho zachránila tyč.

Seřazený zlínský šik ve středním pásmu ztěžoval domácí snahu stále víc. Vítkovice sice měly pohyb a tlak, na Kašíka ve druhé třetině vyslaly i trojnásobný počet střel než soupeř, ale většinu z nich zlínský gólman už v předstihu viděl a nemohly ho překvapit. Až v 33. minutě se parádně do sóla uvolnil Hlinka, ale i jeho akci Kašík betonem zmařil.

Marnost vítkovického počínání podtrhl třetí zlínský gól. Ještě chvíli před ním Bartošák zneškodnil sólový únik Holíka, ale ve 49. minutě se v přesilovce trefil nenápadným tahem od modré čáry Kotvan.

Ostravané už stihli jen snížit. Kašíka však paradoxně překonal vlastní spoluhráč Matějíček, který bruslí poslal do branky Tomiho přihrávku. V power play přiblížil Vítkovice na rozdíl gólu Hlinka, ale jeho zásah 61 sekund před koncem bylo vše, na co se domácí vzmohli.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 54. Tomi (Čerešňák, Szturc), 59. M. Hlinka (Olesz, P. Kafka) - 13. Bukarts (P. Holík, O. Veselý), 13. Štumpf (Roman Vlach, O. Veselý), 49. Kotvan (Marušák, P. Holík). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 6352.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Sloboda, Klok, Štencel, Pastor - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Szturc, Hovorka - Tomi, Burger, E. Němec - od 21. navíc Jáchym. Trenéři: Svozil a Petr.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Maruna, Cibák, T. Sýkora - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Štastný, F. Čech. Trenéři: Rost. Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: