Hlavní obsah

Brno - Třinec 3:1Brňané porazili v přímém souboji o deváté místo Třinec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zohorna 1 : 0
8. Tybor 1 : 1
47. Káňa 2 : 1
52. Burian 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 48. kole hokejové extraligy Třinec 3:1 a postoupili v tabulce na deváté místo před Oceláře. Slezané tak drží poslední postupovou pozici do play off, na jedenácté Vítkovice mají náskok pěti bodů. Kometa tak v sezóně porazila Třinec i počtvrté a získala maximální počet 12 bodů.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva útočník Brna Leoš Čermák a třinecký útočník Jiří Polanský.

Článek

Do sestavy Komety se po nedělním odpočinku a absenci na Spartě vrátili zkušené opory obránci Kováčik, Hanzlík a útočník Ton. V mnohem obtížnější roli byli s lepením sestavy trenéři Ocelářů, kteří při absenci sedmi zraněných hráčů museli zařadit už potřetí obránce Hrabala do útoku.

Brňané vstoupili do zápasu s útočným pojetím hry a už ve 3. minutě otevřel skóre utkání Hynek Zohorna, který se mezi střelce zapsal poprvé od října.

O slibný náskok se domácí hokejisté připravili zbytečnou chybu, když soupeři nabídli po špatném vystřídání soupeři přesilovku. Tu využil Tybor, kterého nechali domácí zadáci vyjet z boku do výhodné střelecké pozice a brankář Čiliak na přesnou ránu k tyči nestačil zareagovat.

Třinec byl v ofenzívě nebezpečnější a častěji se dostával k zakončení. Kometu držel spolehlivý Čiliak, který ve 12. minutě chytil do lapačky i sólový nájezd Irgla.

Od druhé třetiny převzali režii zápasu Brňané, kteří si vypracovali územní převahu, nedokázali ale překonat brankáře Hrubce. Třinec se často bránil jen vyhazováním kotouče ze třetiny a za cenu zakázaného uvolnění. Do tlaku se hosté dostali pouze při přesilovkách.

V závěrečné třetině už domácí hokejisté využili svoji převahu i gólově. V 53. minutě po přihrávce Vojtěcha Němce přidal druhou branku Jan Káňa. Klid do závěrečných minut dodal Brňanům gól Buriana dvě sekundy po skončení přesilové hry. Třinec se ještě snažil duel zdramatizovat, nepomohla mu k tomu ale ani téměř dvouminutová hra bez brankáře. Pokud se dostali Oceláři do šance, tak si neporadili s brankářem Čiliakem.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky. 3. H. Zohorna (Vondráček, Burian), 47. J. Káňa II (V. Němec, Špirko), 52. Burian (Trška, Vondráček) - 8. Tybor (Adamský, M. Doudera). Rozhodčí: Hejduk, Polák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 6:8, navíc Rákos (Třinec) na 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7465.
Brno: Čiliak - Štindl, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kozák - Dočekal, L. Čermák, R. Zohorna - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - Ton, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, Burian. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.
Třinec: Hrubec - Nosek, Jank, M. Doudera, Galvas, Slovák, Stehlík - Irgl, Kopecký, Dravecký - Rákos, Plíhal, Hrabal - Tybor, Polanský, Adamský - Matuš, Kovařčík, Svačina - Rufer. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: