Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 3:4 PPSparta smazala v Plzni dvoubrankové manko, vítězství trefil Hamilton

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Johnson 1 : 0
36. Bližňák 2 : 0
41. Polášek 2 : 1
51. Polášek 2 : 2
53. Kudrna 2 : 3
59. Kratěna 3 : 3
65. Hamilton 3 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Sparty zvítězili ve 48. kole extraligy na ledě Plzně 4:3 po prodloužení a díky čtrnácté výhře z posledních patnácti utkání stále mohou pomýšlet na první místo po základní části. Ve vyrovnaném souboji si Západočeši vypracovali během prostřední třetiny dvoubrankový náskok, ale hostům se podařilo ve třetí části třemi góly skóre otočit. Při hře bez brankáře sice dokázal 62 vteřin před sirénou srovnat kapitán Ondřej Kratěna, v nastavení však druhý bod Spartě zajistil v čase 64:52 Curtis Hamilton.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Útočníci Sparty Lukáš Klimek (vlevo) a Curtis Hamilton se radují z gólu proti Plzni.

Článek

Hosté i bez pěti chybějících oper začali aktivněji a důsledným napadáním neumožnili Indiánům rozvinout kombinaci. Až ve čtvrté minutě vypálil z levé strany nepřesně Kubalík. Sparťané hráli přímočařeji a díky časté střelbě si vynutili tlak. V 8. minutě ovšem osamocený Přibyl nestačil bekhendem zakončit důrazněji. Domácí poté také zjednodušili hru a do další příležitosti pustili soupeře až v 16. minutě. Kumstát ale střelou z voleje trefil jen tyčku a vzápětí po závaru kolem plzeňského brankoviště minul Dragoun v dobré pozici branku.

Na začátku prostřední části sice domácí nevyužili přesilovku, ale po jejím skončení pouze rozklek Taylora uchránil Spartu od pohromy proti pokusu Svobody. O chvíli později během další plzeňské početní výhody zahrozil po šikovném průniku Indrák. V polovině utkání opět převzali inicitavu hosté, ve 30. minutě však Machovský skvěle zlikvidoval dorážku Černocha a z protiútoku vypálil Indrák z mezikruží nad.

Za chvíli přihrál Hamilton od zadního mantinelu Klimkovi, jenž ale nikým neatakován zblízka zamířil vedle a udeřilo na druhé straně. Ve 35. minutě totiž Kadlec vyslal dlouhou přihrávkou do brejku Bližňáka, který při přečíslení dvou na jednoho připravil vedoucí gól Johnsonovi. O 64 vteřin později navíc Hollwegovo vyhození ve vlastním oslabení dojel Bližňák a přesnou střelou do levého horního rohu zvýšil na 2:0. Rozjetí Indiáni mohli ještě před druhou sirénou udeřit znovu, Svoboda s Indrákem však po zaváhání hostující defenzívy své šance neproměnili.

Hned na začátku třetí třetiny ale překvapil Machovského střelou od vlastní obranné modré čáry Polášek. Plzeňský gólman se ze své minely rychle oklepal a ve 45. minutě dokázal vleže zastavit dorážku Kudrny. Poté se předvedl také jeho protějšek Taylor, který vytěsnil táhlou střelu Bližňáka a dva pokusy Kratěny. V 51. minut nahození Poláška nešťastně tečoval do vlastní branky Kubka a o 80 vteřin později z přečíslení ve vlastním oslabení dokonal Kudrna obrat z 0:2 a 3:2.

Následně mohli domácí odpovědět při 40 vteřin trvající dvojnásobné přesilovce, ale prodloužení jim zajistil až dorážející Kratěna v 59. minutě při power play. V nastavení hosté přečkali i své sedmé oslabení v zápasu a osm vteřin před sirénou jim zajistil bonusový bod přesnou střelou z pravého kruhu Hamilton.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 3:4 v prodl. (0:0, 2:0, 1:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Johnson (Bližňák, Kadlec), 36. Bližňák (Hollweg), 59. Kratěna (Jeřábek, Kadlec) - 41. Polášek (Piskáček), 51. Polášek, 53. A. Kudrna, 65. Hamilton (Klimek, Švrček). Rozhodčí: T. Horák, Pešina - Vít Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 1:7. Bez využití. V oslabení: 1:1. Diváci: 6096.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Moravčík (45. D. Sklenička), Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Sparta: Taylor - Polášek, Piskáček, Čajkovský, Švrček, J. Mikuš, Hrbas, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, A. Kudrna - Netík, Pech, Kumstát - Hozák, Černoch, Dragoun. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec