Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 2:3 SNSouboj Hradce a Boleslavi opět rozhodly nájezdy, uspěli hosté

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Jarůšek 0 : 1
19. Honejsek 1 : 1
50. Klimenta 1 : 2
56. Červený 2 : 2
65. Pabiška (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové prohráli ve 48. kole extraligy s Mladou Boleslaví 2:3 po samostatných nájezdech a přišli tak o sérii šesti domácích výher. Nájezdy rozhodly vzájemný souboj těchto týmů již potřetí v řadě, tentokráte je rozhodl v páté sérii Lukáš Pabiška.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva útočníci Boleslavi Richard Jarůšek a David Výborný a obránce Tomáš Voráček se radují z gólu proti Hradci.

Článek

Domácím se do sestavy vrátili dva klíčoví obránci. Slovák Frühauf po necelém měsíci a kapitán mužstva a jeho krajan Vydarený dokonce po dvojnásobně dlouhé době.

První třetina byla vyrovnaná. Hosté stačili domácím, i když jejich trenéři museli nasadit kvůli marodce jen tři útoky. Největší šanci měl reprezentant Jarůšek, který se dostal do samostatného nájezdu, ale jeho bekhendovou kličku vychytal domácí gólman Kacetl. Činil se i jeho protějšek Rittich, který lapil několik šancí domácích. Zaskvěl se například proti Honejskovi, navíc mu po příležitosti Červeného pomohla tyč.

Do vedení se nakonec dostali hosté. V útočné třetině totiž v 19. minutě zaváhal domácí Bednář, puk mu sebral Výborný a vyrazil do brejku. V situaci dva na jednoho perfektně přihrál Jarůškovi, který překonal Kacetla.

Vedení hostů však trvalo jen minutu a devatenáct vteřin. Poté dorážkou z brankoviště vyrovnal Honejsek. Útočník potvrdil rozmach z minulého domácího duelu, v něm totiž nastřílel proti Třinci hattrick.

Druhá část byla ve znamení hradeckého tlaku. Jenže Boleslav držel perfektní Rittich. Gólman se vyznamenal při šancích Courchaina i Deje. Aktivní byl Červený, po jehož průniku se dostal do velké šance Kudrna, ale ani on Ritticha nepřelstil. Dostat Hradec do vedení mohl také Mertl, který se už v minulém kole vrátil do sestavy po disciplinárním trestu, ale před odkrytou brankou neustál souboj a neskóroval.

Rovněž třetí část začala hradeckým náporem. Hned v první minutě se dostal do úniku Ihnacak, zkusil kličku do bekhendu, ale Rittich jeho snahu zastavil pravým betonem. V 50. minutě se však hosté vzepjali. Po dalším protiútoku nastřelil Lenc puk na branku a těsně před Kacetlem ho tečoval mimo jeho dosah Klimenta.

Domácí vyrovnali pět minut před koncem normální hrací doby. Konečně se prosadil Červený, v celém zápase nejaktivnější hráč Hradce. Ritticha překonal dorážkou Honejskovy střely.

Zápas tak nakonec došel do prodloužení, v něm měl Mountfield velkou příležitost, ale nedokázal proměnit přesilovku po Klepišově vyloučení. Ve velké šanci přestřelil Mertl. O vítězi tak rozhodly nájezdy. V nich se trefili zkušení Bednář v dresu domácích a hostujíc Klepiš, hrdinou se ale nakonec stal Pabiška.

48. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. náj. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Honejsek (Vašíček, Ihnacak), 56. Červený (Honejsek, Ihnacak) - 18. Jarůšek (D. Výborný), 50. Klimenta (Lenc, Klepiš), rozhodující nájezd L. Pabiška. Rozhodčí: Šír, Lacina - Frodl, Špůr. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 4331.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Dietz, Vašíček, Hronek - Courchaine, Bednář, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Mertl, Šimánek - Köhler, Vantuch, T. Knotek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Robar, Rýgl, Kučný, od 21. navíc Ovčačík - Pacovský, D. Výborný, Jarůšek - Lenc, Klepiš, Klimenta - L. Pabiška, Musil, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: