Hlavní obsah

V derby se mi docela daří, výhra venku je velmi cenná, říkal chomutovský brankář Strmeň

Litvínov

Už podruhé chyběl na střídačce hokejistů Chomutova hlavní trenér Vladimír Růžička kvůli úmrtí manželky. Piráti ale pod vedením kouče Břetislava Kopřivy odvedli při prestižním derby v Litvínově soustředěný výkon a z ledu sousedního rivala si odvezli tři body po výhře 3:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovští hokejisté se radují, ilustrační snímek

Článek

Rozhodující gól vstřelil v 52. minutě Roman Červenka v přesilovce pěti proti třem. A zajistil tím svému týmu minimálně účast v předkole play off. Navíc mají Chomutovští naději i na průnik do elitní šestky tabulky.

„Zpočátku jsme hráli dobře a díky lepšímu pohybu jsme si vytvořili dvougólový náskok. Ve druhé třetině nás ale soupeř zatlačil, zvednul se a po jeho vyrovnání na 2:2 to bylo znovu otevřené. Ve třetí třetině jsme se uklidnili a dohráli jsme zápas podle svých představ," líčil Břetislav Kopřiva.

Chomutov sice dosáhl svého cíle v podobě vítězství, ale stínem zápasu z jeho strany je několik zraněných hráčů. „Bylo to po soubojích na tělo, nedohráli Tejnor, Pospíšil ani Chlouba. Někteří kluci, co museli být na ledě při zúžené sestavě, se však ukázali v dobrém světle. Uvidíme, jak to bude s marody dál," pravil Kopřiva.

Specialista na Litvínov?

Kromě Červenky byl chomutovským hrdinou brankář Jan Strmeň, který v sezóně odchytal všechny čtyři zápasy proti Litvínovu. A Piráti v nich nasbírali osm bodů. „Nevím, jestli jsem specialistou na tohoto soupeře, ale je pravda, že se mi v derby docela daří. A výhra venku je velmi cenná, protože znamená jistotu umístění v první desítce," liboval si Strmeň.

Domácí se museli obejít bez nejproduktivnějšího hráče týmu Robina Hanzla, jemuž disciplinární komise extraligy zastavila činnost na dva zápasy za faul v utkání 47. kola v Třinci. Hanzl byl přitom jedním z pěti hokejistů Litvínova, kteří do té doby odehráli všechna střetnutí v sezóně.

„Dali jsme si takřka sami dva góly. První byl vlastní a záhy jsme inkasovali znovu. Ve třetí třetině jsme přestali bruslit, měli jsme jenom jednu nebo dvě střely," posteskl si asistent litvínovského trenéra Jiří Šlégr. A nejvíc ho mrzelo nezvládnuté oslabení, kdy padl vítězný gól Chomutova. „Nechali jsme se vyloučit do tří a soupeř rozhodl," konstatoval Šlégr.

Zklamání panovalo v litvínovské kabině. „Jsou to zase ztracené domácí body. A úplně zbytečně. Bylo to stejné jako v pátek s Mladou Boleslaví," hlesl útočník František Gerhát. Vstřelil gól na 1:2, ale ani jeho příspěvek na úspěšný výsledek nestačil. „Bohužel jsme znovu doplatili na výkyvy během zápasu," pojmenoval příčiny nezdaru.

Reklama

Související témata: