Hlavní obsah

Obrovská úleva. Vydřeli jsme strašně důležité tři body, jásal útočník Komety Burian

Brno

Hokejisté Komety učinili výhrou v přímém souboji o devátou příčku tabulky nad Třincem 3:1 rázný krok do předkola extraligového play off. Na jedenácté Vítkovice zvýšili náskok na šest bodů. Příliš smutnit nemuseli vzhledem k nezdaru ostravského týmu ani poražení Oceláři.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Brna (zleva) Hynek Zohorna a Vilém Burian s čárovým rozhodčím Milanem Jindrou při utkání s Třincem.

Článek

„Je to obrovská úleva. Vydřeli jsme strašně důležité tři body. Šli jsme za nimi s neskutečnou trpělivostí," jásal autor třetí brněnské branky Vilém Burian, který se trefil v extralize poprvé od 13. listopadu. „Konečně mi to padlo. Trvalo to strašně dlouho. Když nás trenéři dali do stejné formace s Hynkem Zohornou, který neskóroval ještě delší dobu, domluvili jsme se, že oba musíme dát gól. Povedlo se, jsme hrozně šťastni," rozplýval se.

Podle kapitána Komety Leoše Čermáka neslo střetnutí parametry play off. „Bylo vypjaté a nervózní. Tentokrát jsme se vyvarovali chyb v předbrankovém prostoru. Především díky tomu se nám bude usínat mnohem líp. Předkolo už bychom měli ve zbývajících čtyřech kolech základní části uhájit, avšak předčasně radovat se ještě nemůžeme," varoval.

Náplastí na porážku Třineckých byla domácí ztráta Vítkovic se Zlínem, díky níž zůstal mezi moravskoslezskými rivaly nadále pětibodový odstup. „Zlíňanům můžeme samozřejmě jenom poděkovat, avšak netěší mě situace, kdy se spoléháme na výsledky jiných mužstev. Play off si musíme uhrát sami. V Brně jsme nepodali špatný výkon, ale bohužel jsme utkání v rozkouskované poslední třetině ztratili," litoval třinecký forvard Zbyněk Irgl, který dvakrát nepřekonal ve výhodné pozici výborně chytajícího brankáře Komety Čiliaka. „Obě ty akce se seběhly strašně rychle, puky mi nepřistály přesně na hůl. I tak jsem je ovšem měl vyřešit líp," kál se trochu.

Kouč Ocelářů Jiří Dopita mínil, že Brňané byli v koncovce o dost efektivnější. „Sehráli lépe přesilovky, naopak při plném počtu hráčů na ledě jsme měli víc šancí my. Jenže jsme je neproměňovali," posteskl si. Také on s povděkem kvitoval vítkovický nezdar se Zlínem. „Ale štve mě, že kdykoliv máme příležitost od jedenáctého místa výrazněji odskočit, promarníme ji. Už se nám to přihodilo poněkolikáté," štvalo Dopitu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články