Hlavní obsah

Srážejí nás obrovské výkyvy, už není kam uhnout, tvrdí Gerhát

Litvínov

Obrovské výkyvy během sezóny i v průběhu jednotlivých zápasů srážejí hokejisty Litvínova. Právě vinou nevyrovnaných výkonů Chemici ztratili i teoretickou naději na účast v předkole play off extraligy a čeká je skupina o 11. - 14. místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský útočník František Gerhát (druhý zleva) v zápase proti Spartě.

Článek

„Bohužel se nám nedaří udržet dobrou formu, pokud se do ní na pár kol dostaneme. Před reprezentační přestávkou jsme třikrát vyhráli a mysleli si, že to půjde dál. Pak jsme ale čtyřikrát neuspěli," posteskl si litvínovský útočník František Gerhát po úterní prohře 2:3 s Chomutovem.

Vstřelil gól na 1:2, poté domácí dokonce vyrovnali. „Jenže jsme se deset minut před koncem nechali vyloučit a v oslabení tří proti pěti jsme inkasovali třetí gól. Je to další domácí bodová ztráta, a zase úplně zbytečná," líčil Gerhát a narážel na předchozí domácí nezdar předposledního celku s Mladou Boleslaví.

Statistiky v zápase s Chomutovem byly naprosto kontrastní. I to ilustruje proměny Litvínova. Ve druhé třetině měli jeho hráči jednadvacet střel, ale ve třetí třetině do patnácté minuty to bylo na střely 0:16. „Právě takové rozdíly jsou pro nás typické. A nevíme, čím to je. Asi v hlavách, že se začneme bát o výsledek," hledal příčiny slovenský útočník ve službách Vervy.

Gerhát: Není, kam uhnout

Ač to zní pro hokejové příznivce Litvínova nepříjemně, úřadující mistr z minulé sezóny bojuje momentálně o vyhnutí se baráži a tudíž o záchranu. „Chybějí nám body. Už není kam uhnout a musíme doma bodovat naplno a zvládnout i klíčové zápasy venku," uvědomil si Gerhát.

Právě nadcházející dvě kola extraligy hodně napoví. V pátek hrají Litvínovští v Pardubicích, které jsou před nimi v tabulce jen o jedno místo výš. A v neděli už od 15.30 hodin hostí Verva aktuálně poslední Energii Karlovy Vary.

Jak dopadne Litvínov ve skupině o 11. a 14. místo?
Skončí jedenáctý
6,8 %
Obsadí dvanácté místo
43,4 %
Skončí třináctý a půjde do baráže
44,3 %
Bude čtrnáctý a půjde do baráže
5,5 %
Celkem hlasovalo 808 čtenářů.

Reklama

Související témata: