Hlavní obsah

Disciplinárka trestá třineckého Rákose. Za faul na Hanzlíka si nezahraje dva zápasy

Praha
Aktualizováno

Bez Daniela Rákose se musejí obejít hokejisté Třince v domácích zápasech proti druhé Spartě (v pátek) a třetí Plzni (v neděli). Osmadvacetiletý útočník totiž od disciplinární komise extraligy obdržel stopku na dva duely za svůj faul na Jana Hanzlíka v úterním utkání proti Kometě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třinecký útočník Daniel Rákos (vlevo) a mladoboleslavský obránce Tomáš Voráček.

Článek

Rákos za zásah do oblasti hlavy a krku Hanzlíka obdržel v utkání menší trest a osobní desetiminutový trest. Vedení Brna následně poslalo podnět na prošetření zákroku disciplinární komisi.

Její předseda Karel Holý rozhodl o dodatečném postihu pro Rákose. „Zákrok byl veden na protihráče, který krátce před tím odehrál kotouč a podle pravidel byl v jeho držení. Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, mimo zorný úhel protihráče a hráč se před ním vědomě napřímil, čímž dostal rameno na úroveň hlavy protihráče, takže prokazatelně došlo k zásahu oblasti hlavy a krku," vysvětlil Holý v tiskové zprávě.

Rákos, který v probíhající sezóně nastoupil ve 39 zápasech a zaznamenal čtyři góly a tři asistence, se do sestavy Ocelářů vrátí v úterním duelu na ledě Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín