Hlavní obsah

Liberec překonal rekord a má na dosah Prezidentský pohár. Sparta pokořila stobodovou hranici

Praha
Aktualizováno

Liberečtí hokejisté to dokázali. V pátek večer dosáhli na 38. výhru v probíhajícím ročníku Tipsport extraligy a překonali tak rekord v počtu vítězství za sezónu! Bílí Tygři jsou zároveň krůček od zisku Prezidentského poháru, na ledě Olomouce triumfovali 2:0 a jsou už jen dva body od historického maxima Pardubic. Druhá Sparta, jež udolala domácí Třinec 3:2 po samostatných nájezdech, ztrácí na Severočechy tři kola před koncem základní části osm bodů. V boji o účast v předkole play off vyhrály Vítkovice v Karlových Varech 5:1 a za aktuálně desátým Brnem, které prohrálo v Chomutově 2:5, zaostávají o tři body. V dalších utkáních 49. kola Pardubice zdolaly mistrovský Litvínov 2:1, Zlín si poradil s Hradcem Králové 4:1 a Mladá Boleslav porazila Plzeň 5:1.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Liberečtí hokejisté slaví gól na ledě Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Liberec nasměroval za rekordní 38. výhrou v sezóně Vlach, který v závěru druhé třetiny skóroval ve vlastním oslabení. Tři body ještě těsně před koncem pojistil hostům střelou do prázdné branky Radivojevič. Brankář Schwarz si připsal třetí nulu z posledních pěti střetnutí.

Bílí Tygři dosud vyhráli základní část dvakrát (v letech 2006 a 2007), nyní ale poprvé útočí na zisk Prezidentského poháru, který se uděluje od sezóny 2009/10. Pokud v neděli zdolají doma Zlín, bez ohledu na výsledek duelu Sparty s Pardubicemi obsadí v tabulce první příčku.

Podještědský tým má na kontě 109 bodů a dělí ho už pouze dva body od historického maxima Pardubic ze sezóny 2002/2003.

Sparta vyhrála v nájezdech

Sparta, která ještě živí malou šanci na zisk Prezidentského poháru, potvrdila i v Třinci skvělou formu. Bez některých opor sice na ledě Ocelářů ztratila dvoubrankovou ztrátu, v samostatných nájezdech ale nakonec vybojovala už čtrnáctou výhru z posledních patnácti utkání.

V dovednostní činnosti nejprve odvrátil porážku Pražanů ve třetí sérii Kudrna a v té následující zařídil hostům bonusový bod Hamilton. Irgl, jenž byl úspěšný hned v první sérii, totiž vzápětí na Taylora už nevyzrál. Oceláři usilující o účast v předkole play off prohráli pátý z posledních šesti duelů. V tabulce jsou díky lepšímu skóre devátí, před Vítkovicemi mají tři kola před koncem základní části tříbodový náskok.

Berani rozhodli v druhé třetině

Zlín rozhodl souboj s Hradcem Králové v prostřední dvacetiminutovce, kdy se v rozmezí 28. a 38. minuty postupně trefili Vlach, Maruna a Urbanec.

Berani zaznamenali pátou výhru z uplynulých šesti utkání a mají naději na přímou účast ve čtvrtfinále. Na šestou Olomouc mají aktuálně ztrátu čtyř bodů. Naopak Mountfield musel překousnout pátou venkovní porážku za sebou.

Kometa více než polovinu zápasu v Chomutově vedla, na body ale nakonec nedosáhla. Piráti vyhráli čtyři z posledních pěti střetnutí a pokukují po první šestce. Roman Červenka vstřelil jeden gól a s 59 body vévodí produktivitě nejvyšší soutěže.

Vítkovice se přiblížily k desítce

Zaváhání Brna a Třince využili hráči Vítkovic. V Karlových Varech sice prohrávali po gólu Rachůnka, ještě do první sirény ale srovnali a v druhé části hry čtyřmi zásahy rozhodli o své výhře. Ostravané, kteří v utkání využili dvě přesilovky, porazili Energii popáté za sebou. V tabulce jsou nadále jedenáctí, desáté Brno a devátý Třinec mají o tři body víc.

Mladá Boleslav otočila duel s Plzní. Indiáni bodovali v předešlých čtyřech zápasech, tentokrát sice vyšli naprázdno, přesto udrželi třetí příčku.

Dvanácté Pardubice porazily doma třináctý Litvínov 2:1 a odskočily svému soupeři v tabulce na rozdíl šesti bodů. Vítězný gól vsítil ve 27. minutě Sýkora. Chemici po předchozích třech výhrách prohráli v extralize popáté v řadě.

Hokejová Tipsport extraliga, 49. kolo:
Třinec - Sparta 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 17. Adamský, 27. Plíhal - 13. Černoch, 17. Piskáček, rozh. nájezd Hamilton.
Zlín - Hradec Králové 4:1
Branky: 7. Holík, 28. Vlach, 35. Maruna, 38. Urbanec - 8. Bednář.
Chomutov - Brno 5:2
Branky: 42. a 53. Kämpf, 32. Skinner, 49. Červenka, 52. Harant - 12. Ton, 45. Ostřížek.
Mladá Boleslav - Plzeň 5:1
Branky: 22. Musil, 24. Klimenta, 44. Pacovský, 51. Lenc, 57. Hyka - 6. J. Jeřábek.
Olomouc - Liberec 0:2
Branky: 40. J. Vlach, 59. Radivojevič.
Karlovy Vary - Vítkovice 1:5
Branky: 6. T. Rachůnek - 12. Szturc, 21. Kolouch, 24. Čerešňák, 33. Zdráhal, 34. Kucsera.
Pardubice - Litvínov 2:1
Branky: 13. Marcinko, 27. P. Sýkora - 24. V. Hübl.
Překoná Liberec rekord Pardubic v počtu získaných bodů v základní části (111 bodů)?
Ano
89,6 %
Ne
10,4 %
Celkem hlasovalo 3849 čtenářů.

Reklama

Související témata: