Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 0:2Liberec osmatřicátou výhrou v sezóně vylepšil rekord extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Vlach 0 : 1
59. Radivojevič 0 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Liberce zvítězili v pátečním utkání 49. kola Tipsport extraligy na ledě Olomouce 2:0 a vytvořili 38. výhrou nový rekord základní části, který dosud drželi společně s Pardubicemi (sezóna 2002/03) a Jihlavou (1981/82). Bílé Tygry, kteří vedou tři kola před koncem tabulku o osm bodů před Spartou a mají blízko k zisku Prezidentského poháru, dělí už jen dva body od historického maxima Pardubic. Šestí Hanáci musí hájit přímou účast v play off, Chomutov na ně ztrácí jen tři body. Liberec dal oba góly v oslabení.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Liberečtí hokejisté slaví gól na ledě Olomouce.

Článek

Olomoucký tým nastoupil bez zraněných Vošvrdy a Valenty, hostům scházel brankář Lašák a útočníci Jelínek s Lakatošem. Kohouti hráli hned v úvodu přesilovku po faulu Bakoše na Konráda, ale přišli v ní o Laše. Ten dostal zblízka pukem a okamžitě zamířil do šatny. Hosté se ubránili a ihned začali zatápět v olomouckém pásmu. Radivojevičův výjezd zpoza branky si však Konrád pohlídal.

V šesté minutě měla obrovskou šanci Olomouc: Mikúš našel parádní "žabičkou" Húževku, který zblízka napálil puk jen do gólmana Schwarze. Hosté měli největší příležitosti při vyloučení Staňka. Konrád chytil s vypětím sil bekhendovou ránu Bulíře, dělovku Šimka od modré čáry i Birnerovu dorážku. Hosté o chvilku později hráli 80 vteřin v pěti proti třem, Olomoučtí ale nelehké chvíle přestáli bez úhony.

Druhou část začali lépe Severočeši, domácí dostala do hry přesilovka, jíž sice neodehráli dobře, ale zmírnili díky ní tlak Tygrů. Ve 26. minutě potáhl puk Holec a vyzkoušel skrytou ranou Schwarze. O stejné se pokusil i Buc, skóre se však neměnilo. V polovině utkání měli domácí další obrovskou šanci, v níž strážce liberecké branky vychytal lapačkou Řípu. Ještě před přestávkou hrála Olomouc přesilovku, ve které ale chybovala při zakládání útoku, Vlach zacílil puk nad Konrádovu lapačku a poslal Liberec do vedení.

Radivojevič pojistil rekordní výhru

Ve třetím dějství mohli Kohouti srovnat v šanci Pekr společně s Rácem, jenže ten zakončil přímo do Schwarzova betonu. Při přesilovce Bílých Tygrů udržel Konrád naděje Hanáků, když chytil nebezpečné střely Vampoly a Krenželoka. Tři minuty před vypršením základní hrací doby nevyužili své možnosti k zajištění prodloužení Holec a obránce Jaroměřský, jenž byl sám před brankou ze situace natolik překvapen, že ani nestačil zakončit.

Olomouc měla potom ještě k dispozici přesilovku, kterou domácí trenéři umocnili odvoláním Konráda z branky, ale hosté ve čtyřech proti šesti dokázali rozhodnout, když Radivojevič trefil prázdnou branku.

49. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. J. Vlach (Vitásek, Plodek), 59. Radivojevič (Vampola). Rozhodčí: Šír, R. Čech - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7. Bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 5141.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Staněk, Houdek - Buc, Herman, Laš - Eberle, Řípa, Holec - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.
Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, od 41. navíc Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Plodek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: