Hlavní obsah

Hattrick by byl pěkný, ale neměl jsem na něj už čas, řekl Kämpf po výhře Chomutova

Chomutov

Na střídačce hokejistů Chomutova se v extraligovém duelu s brněnskou Kometou po týdnu znovu objevil hlavní kouč Vladimír Růžička, jenž při dvou předešlých zápasech chyběl kvůli úmrtí manželky. Zastupující kouč Břetislav Kopřiva se tak vrátil do pozice asistenta. Piráti vystupňovali svůj výkon ve třetí třetině, kdy čtyřmi góly rozebrali soupeře a radovali se z vítězství 5:2.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník David Kämpf (vpravo) a obránce Komety Petr Kuboš.

Článek

Ústřední postavou zápasu byl chomutovský útočník David Kämpf, který skóroval dvakrát. Toho, že překonal zkušeného brankáře Marka Čiliaka, si moc cenil. „Je to skvělý gólman a vím, že se mu těžko dávají góly. Takže ze dvou tref mám velkou radost. Celkově jsme dali v jednom zápase pět branek, což je na naše poměry docela dost," líčil Kämpf. Na svůj hattrick ovšem nemyslel. „Bylo by to krásné, ale chyběl čas k tomu, abych se v závěru ještě dostal do dalších šancí," usmál se mladý útočník.

Na svém kontě má Kämpf v sezóně už devět gólů. „Je to slušná porce. V poslední době mi to tam padá. Snažím se hrát pořád stejně, ale pozitivní je, že se pro mě najde větší prostor na ledě. Scházejí nám někteří útočníci a bojujeme jako tým," pochvaloval si forvard.

Chomutov jde do finiše základní části v pohodě. „Pokusíme se proniknout ještě do elitní šestky v tabulce. Ale už teď můžeme hrát s čistou hlavou, protože jsme si díky vítězství zajistili start v předkole play off v domácím prostředí, a to je splněný cíl," dodal Kämpf.

Hanzlík: Naděje netrvala dlouho

Brněnský obránce Jan Hanzlík byl zklamaný. „Venku se nám nedaří. Přitom za stavu 2:2 na začátku třetí třetiny to vypadalo, že je to otevřený zápas a sahali jsme aspoň po bodu. Bohužel naše naděje netrvala dlouho. Pak jsme rychle dvakrát inkasovali, následně i potřetí, a Chomutov si s narůstajícím náskokem závěr v klidu pohlídal," konstatoval bek.

Kometa nemá zdaleka jistou účast v předkole play off. „Jedenácté Vítkovice se výhrou ve Varech bodově přibližují k desítce. To nás nesmí rozhodit, nervy necítíme. Musíme se koukat sami na sebe. Pokud dva ze tří zbývajících zápasů zvládneme úspěšně, zůstaneme na pozicích pro předkolo," tvrdil zkušený obránce. Ale uvědomil si, že k tomu bude nutné podat kvalitnější výkon, než tým předvedl v Chomutově. „Těch prvků, které chceme zlepšit, je spousta. Hra by měla vycházet z pohybu a nasazení," mínil Hanzlík před nedělním duelem s Mladou Boleslaví.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec