Hlavní obsah

Liberec dosáhl na Prezidentský pohár a má další rekord. Vítkovice se přiblížily desítce

Aktualizováno

Hokejisté Liberce si dvě kola před koncem základní části Tipsport extraligy zajistili zisk Prezidentského poháru! Bílí Tygři porazili v nedělním utkání 50. kola doma Zlín 8:4, aktuálně mají na kontě rekordních 112 bodů a překonali tak maximum Pardubic ze sezóny 2002/2003. Tehdy Východočeši nasbírali 111 bodů. Naději na účast v předkole play off posílily Vítkovice, které přehrály Olomouc 4:1. Z jedenáctého místa tak ztrácejí na desáté Brno dva body. Kometa udolala doma Mladou Boleslav 4:3 po samostatných nájezdech. Dovednostní činnost rozhodovala i souboj mezi Třincem a Plzní, Oceláři nakonec zvítězili 3:2. V dalších zápasech Sparta deklasovala Pardubice 6:1, Litvínov si poradil s posledními Karlovými Vary 3:1 a Hradec podlehl před vlastními fanoušky Chomutovu 2:3 po samostatných nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté slaví s fanoušky vítězství nad Zlínem a zároveň už jistý zisk Prezidentského poháru. Zleva obránce Jan Výtisk a Branko Radivojevič.

Článek
Fotogalerie

Liberec potvrdil i v nedělním utkání svou letošní dominanci. Poprvé v sezóně nasázel v jednom utkání osm gólů. Po dvou třetinách vedl 7:0, Berani v závěrečném dějství alespoň částečně zmírnili konečnou porážku.

Liberec před dvěma dny vytvořil rekord v počtu výher za sezónu, který držely Pardubice (37). V neděli překonal i bodový rekord v základní části a do play off půjde z prvního místa.

Sparta i proti Pardubicím prokázala skvělou formu. Duel rozhodla už v jeho první polovině a mohla se s fanoušky radovat z patnáctého vítězství z uplynulých šestnácti střetnutí.

Pražané porazili Dynamo i počtvrté v sezóně. Dvěma trefami a jednou asistencí přispěl k triumfu Jan Buchtele. Východočeši nebodovali v pátém z posledních šesti zápasů a definitivně ztratili šanci na účast v předkole play off.

Vítkovice dotírají na Brno a Třinec

V boji o první desítku si polepšily Vítkovice. Po vítězství nad Olomoucí zaostávají za svými dvěma konkurenty Třincem a Brnem už jen o dva body. Ostravané porazili v neděli Kohouty 4:1, o premiérové čisté konto připravil brankáře Bartošáka tři minuty před koncem základní hrací doby Kucharczyk. Vítkovičtí vyhráli čtyři z posledních pěti utkání.

Důležité body si připsal Třinec, který udolal Plzeň 3:2 po nájezdech. Výhru zařídil Ocelářům v páté sérii Polanský. Náladu si zvedla i Kometa. Po páteční porážce v Chomutově zvítězila nad Mladou Boleslaví 4:3 po nájezdech. Brňané přitom v utkání prohrávali brzy 0:2, přesto nakonec dovedli duel do vítězného konce.

Chomutov usiluje o přímou účast ve čtvrtfinále a v neděli k ní udělal další krok. Na ledě Hradce uspěl 3:2 po nájezdech a dotírá na šestou Olomouc. Piráti na Hanáky ztrácejí už pouze bod.

V duelu mezi předposledním Litvínovem a posledními Karlovými Vary zářil Kristian Reichel. Syn olympijského vítěze Roberta Reichla vsítil dva góly včetně toho vítězného. Chemici odskočili svému dnešnímu soupeři na rozdíl šesti bodů. Přes vítězství 3:1 však Vervu neminou boje o konečné 11. a 14. místo.

Hokejová Tipsport extraliga - 50. kolo:
Sparta - Pardubice 6:1
Branky: 1. a 57. Buchtele, 14. a 28. Pech, 26. J. Hlinka, 55. Polášek - 52. Kaut.
Třinec - Plzeň 3:2 po sam. nájezdech
Branky: 4. Irgl, 30. Matuš, rozh. nájezd Polanský - 8. Johnson, 26. Kadlec.
Brno - Mladá Boleslav 4:3 po sam. nájezdech
Branky: 11. Špirko, 33. V. Němec, 47. a rozh. nájezd Kováčik - 3. Ďurač, 5. Lenc, 57. Pacovský.
Litvínov - Karlovy Vary 3:1
Branky: 5. a 37. Reichel, 59. F. Pavlík - 41. Vachovec.
Vítkovice - Olomouc 4:1
Branky: 8. Kolouch, 21. Kucsera, 43. M. Hlinka, 55. Balán - 57. Kucharczyk.
Hradec Králové - Chomutov 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 33. Červený, 42. Ihnacak - 15. Tejnor, 29. Chrpa, rozh. nájezd Červenka.
Liberec - Zlín 8:4
Branky: 7. Valský, 10. Derner, 14. Plodek, 32. Řepík, 33. Stránský, 35. Bakoš, 35. Vampola, 52. Vlach - 41. Holík, 44. Štumpf, 57. Veselý, 58. Roman Vlach.

Reklama