Hlavní obsah

Liberec - Zlín 8:4Liberec získal Prezidentský pohár i rekordních 112 bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Valský 1 : 0
10. Derner 2 : 0
14. Plodek 3 : 0
32. Řepík 4 : 0
33. Stránský 5 : 0
35. Bakoš 6 : 0
35. Vampola 7 : 0
41. Holík 7 : 1
44. Štumpf 7 : 2
52. Vlach 8 : 2
57. Veselý 8 : 3
58. Vlach 8 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce díky vítězství v 50. kole extraligy nad Zlínem 8:4 získali Prezidentský pohár pro nejlepší tým základní části. Dvě kola před koncem mají před druhou Spartou náskok osmi bodů. Bílí Tygři získali také rekordních 112 bodů. Překonali maximum Pardubic z ročníku 2002/03, v němž Východočeši nasbírali 111 bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Jakub Valský (vpravo) slaví se spoluhráčem Martinem Bakošem gól proti Zlínu.

Článek

Bílí Tygři začali utkání velmi aktivně a svého soupeře nepouštěli téměř k ničemu. Nápor jim vynesl přesilovku a s ní i vedení. Kombinaci v útočné třetině zakončil bekhendem Valský, jehož před brankou ideálně našel Radivojevič.

I v dalších minutách byli domácí lepší. V 10. minutě na modré čáře napřáhl obránce Derner a jeho střela prošla za záda brankáře Zavadila, který nahradil zlínskou jedničku Kašíka a poprvé v kariéře nastoupil od začátku do extraligového utkání.

Debut to nebyl vůbec jednoduchý. Valil se na něj jeden útok za druhým. Ve 14. minutě zabojoval za zlínskou brankou aktivní Derner a jeho přihrávku před branku zužitkoval Plodek. Hosté mohli snížit v poslední minutě prvního dějství, ale nájezd Ondráčka zneškodnil Schwarz.

Úvod druhé třetiny patřil hostům, kteří byli aktivnější, rychlejší a důraznější v soubojích. Nevyužili ale veliké šance, góly měli na hokejkách Bukarts a Holík. Ke změně zavelel v polovině utkání Bulíř, když získal puk a protáhl se před Zavadila. Zastavil ho až Urbanec na hranici pravidel. Co se nepovedlo Bulířovi, to už ve 32 minutě vyšlo Řepíkovi, když zužitkoval Vampolovu přihrávku zpoza branky.

Berani ve třetí třetině zmírnili porážku

O minutu později předvedl sólo Stránský a nádhernou střelou z pravého kruhu zvýšil na 5:0. Branku Zlína opustil Zavadil a nahradil ho devatenáctiletý Haloda, který ale prožil debut jako ze zlého snu. Ještě si ani nesáhl na puk a už ho lovil ze sítě. Střelou z mezikruží ho překonal v 35. minutě Bakoš. A za dalších 15 vteřin se situace opakovala. Řepík přihrával přes útočné pásmo na Vampolu a jeho střela skončila za bezmocným Halodou.

Úvod třetí třetiny začali domácí v přesilovce pěti proti třem. Sehráli ji ale velmi špatně, protože Petr Holík dokázal sebral Schwarzovi čistý štít. Branka domácí rozhodila, výsledkem byl další gól ve Schwarzově síti. Ve 44. minutě se trefil Štumpf z mezikruží, když předtím odvedl velmi dobrou práci na brankovišti Roman Vlach.

Domácí se ale vzpamatovali a zvýšili obrátky. Překonat Halodu se jim ale nedařilo. Blízko k tomu měl ve 49. minutě Jaroslav Vlach, ale Haloda zasáhl na poslední chvíli betonem. V 52. minutě už Jaroslav Vlach uspěl, když mu puk před branku přesně naservíroval Ordoš.

O chvíli později orazítkoval Radivojevič tyč Halodovy branky. V 57. minutě zkorigovali hosté stav, když přečíslení dva na jednoho využil Veselý. O minutu později využili hosté přesilovku a Roman Vlach snížil na 4:8.

50. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 8:4 (3:0, 4:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 7. Valský (Radivojevič, Bakoš), 10. Derner (Bakoš, Mojžíš), 14. Plodek (Derner), 32. Řepík (Vampola, Mojžíš), 33. Stránský (Valský), 35. Bakoš, 35. Vampola (Řepík, Birner), 52. J. Vlach (Ordoš, Šimek) - 41. P. Holík, 44. Štumpf (Roman Vlach, O. Veselý), 57. O. Veselý (Urbanec), 58. Roman Vlach (Čachotský). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6806.
Liberec: Schwarz - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, Plodek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Zlín: Zavadil (33. Haloda) - Řezníček, Kotvan, Matějíček, Urbanec, O. Horák, Stuchlík - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Cibák, Maruna - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach a Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice