Hlavní obsah

Brankář Brna Falter si odskočil na toaletu, napil se a udělal pár dřepů. Pak vychytal boleslavské střelce

Brno

Mladou Boleslav zdolali až po samostatných nájezdech 4:3 a jejich náskok na jedenácté Vítkovice se po 50. kole ztenčil na pouhé dva bodíky, avšak hokejisté Komety stále věří, že do předkola extraligového play off proniknou.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Falter (vlevo) střídá v brněnské brance kolegu Marka Čiliaka.

Článek

„Chtěli jsme pochopitelně zvítězit v řádné hrací době, ale i dva body bereme. Všechno máme pořád ve svých rukách. Teď se musíme co nejlíp připravit na úterní střetnutí v Pardubicích," plánoval okamžitě brněnský obránce Jozef Kováčik, který proměnil rozhodující nájezd. „Našim elitním útočníkům se v poslední době penalty moc nedařily, a tak trenéři zkusili postavit na ně beka. Když se mě ptali, zda půjdu, po malé chvilce váhání jsem kývl. A jsem teď za to strašně rád, nájezd mi naštěstí vyšel. Většinou je to totiž tak, že když penaltu nepromění obránce, lidé kroutí hlavami, proč na ni vlastně chodil. Já jsem se něčemu takovému vyhnul," usmíval se Kováčik.

Nasazení druhého gólmana vyšlo

Realizačnímu týmu Komety před samostatnými nájezdy stoprocentně vyšlo také rozhodnutí nasadit na ně druhého gólmana Faltera. „Vím z jeho hostování v prvoligové Třebíči, kde jsem dřív působil, že je chytat umí. Na tom, že půjde do branky místo Čiliaka, jsme se shodli i s kolegy Zábranským a Pešoutem," tvrdil brněnský asistent Kamil Pokorný.

Falter mínil, že neměl po dvouapůlhodinovém vysedávání na střídačce co ztratit. „Dostal jsem pokyn už před prodloužením. Tak jsem si odskočil na toaletu, napil se a udělal pár dřepů. Pak jsem šel na to. Moc mě těší, že se mi povedlo vychytat všechny tři boleslavské exekutory," vykládal nevzrušeně. „Od toho tam jsem, abych mužstvu občas taky pomohl," dodal s úsměvem.

Mladoboleslavští sice rychle vedli v Brně 2:0, avšak poté se dostali pod značný tlak domácích, a nakonec byli rádi, že v závěru třetí třetiny srovnali na 3:3 a vynutili si prodloužení. „Bod bereme, každý je pro nás hodně cenný, byť jsme možná mohli odjíždět domů ještě spokojeněji. Zase jsme ale o něco blíž naší premiérové účasti v elitní šestce. Držíme se v ní celou sezónu, a tak by už teď byla obrovská škoda, kdybychom o přímý postup do čtvrtfinále ještě přišli," přemítal autor druhé branky středočeského týmu Radan Lenc.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec