Hlavní obsah

Na druhý gól jsem čekal dlouho, byl jsem z toho trochu nesvůj, líčil litvínovský Reichel

Litvínov

Sedmnáctiletý útočník Kristian Reichel byl ústřední postavou důležitého duelu 50. kola Tipsport extraligy mezi hokejisty Litvínova a Karlových Varů. V zápase dvou nejslabších celků soutěže dvěma góly rozhodl o vítězství Vervy 3:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Kristian Reichel (vpředu vlevo) slaví se spoluhráčem Miloslavem Hořavou gól proti Karlovým Varům.

Článek

Nejmladší hráč na ledě tak svým střeleckým počinem oživil litvínovské naděje na únik z předposledního místa tabulky. Karlovy Vary jsou pro něj asi osudovým a oblíbeným soupeřem, protože v extralize debutoval v předešlém vzájemném zápase obou týmů ve 37. kole v polovině ledna. A od té doby nastupuje v základní sestavě.

Poprvé Kristian Reichel skóroval už při svém druhém extraligovém vystoupení ve Vítkovicích. „Ale na další gól jsem čekal jedenáct kol, což je na útočníka dost dlouho. Byl jsem z toho trochu nesvůj," líčil Reichel. Přesto si ale ani nenechal puk na památku za branku vstřelenou v domácím prostředí. „Nemyslel jsem na to, že bych si ho vzal. To už je normálka," usmál se hokejista, při jehož gólech diváci skandovali Alby, Alby, což je přezdívka jeho otce Roberta Reichla, olympijského vítěze a mistra světa. „Jsem už na to zvyklý. Během zápasu ale žiji děním na ledě, kde je pořádný adrenalin," tvrdil mladý útočník.

Otec mu krátce po utkání gratuloval přímo u hráčských kabin. „Jeho přítomnost v hledišti jsem nevnímal. Hrál jsem zápas jako každý jiný. Pro nás je nejdůležitější výhra. Docela se nám ulevilo, stáhli jsme ztrátu na dvanácté Pardubice na tři body," vykládal Kristian Reichel.

Pochválil ho i Šlégr

Litvínov přesto zůstává na třináctém místě. „Musíme se odrazit od vítězství nad Karlovými Vary a dívat se dopředu. Nesmíme po jednom úspěšném výsledku usnout na vavřínech. Záleží i na zápasech ostatních celků kolem nás v tabulce. Do konce sezóny chceme nasbírat co nejvíce bodů," nastínil litvínovský talent ambice pro finiš základní části i následné boje v play out.

Hrdinu utkání pochválil i asistent trenéra Jiří Šlégr. „Pro mladého kluka je paráda, když dá dva góly. Těší nás to i s výhledem do nejbližších zápasů i hokejové budoucnosti Kristiana," podotkl Šlégr na adresu syna svého někdejšího spoluhráče Roberta Reichla.

Reklama

Související témata: