Hlavní obsah

Do Olomouce jedeme vyhrát, netají litvínovský obránce Pavlík odhodlání

Litvínov

Nepříjemná jistota, že je po skončení základní části extraligy čeká účast jen ve skupině play out, spojuje hokejisty Litvínova a Karlových Varů. Po nedělním duelu 50. kola se potkají v sezóně minimálně ještě dvakrát. A oběma týmům hrozí i baráž o udržení, přičemž Litvínovští se na předposledním místě tabulky snaží dotáhnout na dvanácté Pardubice.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský obránce Filip Pavlík.

Článek

V nedělním duelu Litvínov-Karlovy Vary (3:1) se kromě dvougólového střelce Kristiana Reichla prosadil v domácím dresu i obránce Filip Pavlík, který pojistil výhru stále ještě úřadujícího mistra nedlouho před koncem.

„Splnili jsme, co jsme chtěli. Konečně nám vyšly i přesilovky. Od toho se chceme odrazit do dalších utkání a věříme, že to bude lepší," líčil bek, který patřil v utkání k oporám Vervy.

„Prolomili jsme sérii pěti porážek. Teď už je každý zápas důležitý, protože nutně potřebujeme body. S takovým cílem pojedeme i v úterý do Olomouce, kde chceme vyhrát," shrnul Pavlík názor hráčské kabiny.

Asistent karlovarského trenéra Mikuláš Antonik litoval nezdaru v Litvínově. „Dostali jsme první gól po naší chybě, kdy nám ujedou tři hráči na jednoho obránce. Další rozdíl byl v přesilovkách. Nevyužili jsme ani jedinou, naopak domácí z nich dvakrát skórovali," posteskl si.

Gól Karlových Varů zaznamenal Michal Vachovec. Ani jeho střelecký příspěvek nemohl zmírnit zklamání z prohry. „Dostali jsme dvě branky v oslabení po zbytečném vyloučení. Měli jsme málo střel, v tom se musíme zlepšit," hlesl útočník.

Vedení karlovarského klubu oznámilo, že snížilo výplaty hráčům o polovinu. „Je to nepříjemné. Ale nezbývá nám, než abychom to vzali, makali a hráli dál. V kabině jsme se o tom podrobně nebavili, ale jen jsme si k tomu něco málo řekli," přiblížil Vachovec rozpoložení hráčů.

Ve Varech už musí hledat východisko, jako obstát ve skupině play out, případně až v baráži. „Do nejbližších zápasů jdeme s tím, že nechceme ztratit kontakt s celky před námi v tabulce," vyjádřil útočník karlovarské priority pro závěr sezóny.

Reklama

Související témata: