Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 4:1Hokejisté Olomouce porazili Litvínov a jsou ve čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Herman 1 : 0
30. Herman 2 : 0
30. Mikúš 3 : 0
37. Holec 4 : 0
46. Hanzl 4 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili v 51. kole extraligy Litvínov 4:1 a zajistili si přímý postup do čtvrtfinále play off. Hanáci o své výhře, po které mají na šestém místě tabulky náskok čtyř bodů na sedmý Zlín, rozhodli ve druhé třetině, v níž vstřelili všechny branky. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Jakub Herman.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Olomoučtí hráči se radují - zleva Michal Vodný, střelec gólu Pavel Skrbek, Roman Rác a Martin Vyrůbalík.

Článek

Domácí byli v úvodu mírně aktivnějším týmem. Vodný, Buc ani Eberle však své šance nevyužili. V polovině první třetiny vyzkoušel Konrádovu vyrážečku Válek, domácí brankář střelu viděl a dokázal zakročit. Šest minut před koncem se sám před Petráskem ocitl Kucharczyk, v zakončení byl ale tísněn a nedokázal tak lépe umístit puk.

Druhá třetina začala velkou šancí Olomouce. Skrbek objel branku soupeře, našel volného Vyrůbalíka, ale kapitán Hanáků trefil jen gólmana soupeře Petráska do ramene. Na opačné straně hřiště měli zadáci Kohoutů velké potíže s důrazem Trávníčka, ale Konrád situaci vyřešil.

Ve 25. minutě se domácí dostali do vedení. Holcovu střelu Petrásek jen vyrazil a pohotový Herman puk dorazil za jeho záda. Olomouci tak prospěly změny v sestavě, které kouč Venera udělal.

Hosté se prezentovali solidním výkonem. Vyrovnat mohl Martynek, slovenský gólman ve službách domácích však byl připraven. Místo 1:1 to tak bylo 2:0. A pod gólem v přesilové hře byla opět podepsaná dvojice Holec, Herman. Holec střílel a Herman opět dorážel. O 40 sekund později již Hanáci vedli 3:0. Po samostatné akci se střelou nad lapačku prosadil Mikúš.

V další šanci se objevil olomoucký Eberle, brankář Vervy tentokrát zabránil dalšímu gólu. Pak se málem prosadil i Litvínov, Pavelka využil chyby olomoucké obrany, přihrál Martynkovi, ale Konrád byl u tyčky včas. Následně jej nepřekonal ani Jurčík. Prosadili se tak opět domácí. Ve 37. minutě si Holec ke dvěma asistencím připsal i gól, když si krásně vybruslil do střelecké pozice a trefil se přesně nad Petráskovu vyrážečku.

Severočechům se v Olomouci nedařilo v koncovce. V závěru druhé části už Piroš překonal ležícího Konráda, ale trefil jen horní tyč. Gólu se tak Litvínov dočkal až ve třetí části. V přesilové hře vypálil od modré čáry Pavlík a na Hanzlovu teč Konrád nestihl zareagovat. Další gól již nepadl, i když šance měly oba týmy. Zvýšit výhru domácích mohl Rác, hostující Jurčík trefil tyč.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:1 (0:0, 4:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Herman (Holec, Buc), 30. Herman (Buc, Holec), 30. T. Mikúš (Ondrušek, Jaroměřský), 37. Holec (Řípa, Skrbek) - 46. Hanzl (F. Pavlík, Duda). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Toševnojan, Hlavatý. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 4597.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Staněk - Rác, Herman, Buc - Eberle, Řípa, Holec - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Kucharcyzk, Vodný. Trenéři: Venera a Tomajko.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička, Gula, Frolo - Jánský, Hübl, Gerhát - Martynek, Hanzl, Trávníček - Duda, K. Reichel, M. Hořava - Jurčík, Válek, Piroš. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články