Hlavní obsah

Trenéři hokejistů Zlína Vlach a Jurík prodloužili smlouvy

Trenér hokejistů Zlína Rostislav Vlach prodloužil společně se svým asistentem Jurajem Juríkem smlouvu s vedením klubu na další rok s opcí. Stávající kontrakt měl oběma skončit po sezoně. Pod Vlachovým vedením získal Zlín před dvěma lety titul a o rok dříve skončil druhý. V této sezóně se po nevydařené první polovině základní části tým postupně probojoval z posledního místa v tabulce až do předkola play off.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Rostislav Vlach bude ve Zlíně pokračovat i v příští sezóně.

Článek

Vedení zlínského klubu se s třiapadesátiletým Vlachem dohodlo na prodloužení kontraktu už v průběhu reprezentační přestávky. "Potvrdit naši dohodu jsme chtěli až v okamžiku, kdy bude jasný náš postup do předkola play off," uvedl na klubových stránkách jednatel klubu Patrik Kamas.

"Po loňském odchodu hlavních opor jsme měli špatný start do sezony. Mužstvo zároveň potřebovalo čas, aby se jiní hráči do role lídrů adaptovali. Trenéři i hráči situaci zvládli. To pro nás bylo impulzem, aby pokračovali ve své práci," dodal Kamas.

Vlach trénoval Zlín od začátku roku 2008, kdy nahradil Ernesta Bokroše a dokončil s týmem sezonu v roli hlavního kouče. Další tři roky byl asistentem Zdeňka Venery a od léta 2011 se znovu vrátil na pozici hlavního trenéra.

"Po letošním špatném začátku jsem zvažoval i variantu, že po sezoně skončím a přijmu angažmá jinde. Po uvážlivém úsudku jsem se rozhodl v práci pro zlínský hokej pokračovat," dodal Vlach.

Reklama

Související témata: