Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 6:2Liberec převzal Prezidentův pohár a ještě vylepšil své rekordy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Mojžíš 1 : 0
7. Bakoš 2 : 0
9. Marosz 2 : 1
13. Derner 3 : 1
17. Derner 4 : 1
37. Šimek 5 : 1
38. Tomeček 5 : 2
55. Šimek 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce zakončili základní část extraligy vítězně, když v dnešním 52. kole porazili Karlovy Vary 6:2. Bílí Tygři tak ještě vylepšili rekordy soutěže, které již měli v držení - v počtu výher dosáhli čísla 41, další maximum má nyní hodnotu 118 bodů. Energie uzavírá tabulku s osmibodovou ztrátou. Ofenzivní esa v sestavě domácích dnes ve střelecké listině zastoupili obránci, kteří se postarali o pět branek. Dvakrát se trefili Lukáš Derner a Radim Šimek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Prezident hokejového klubu Bílí tygři Liberec Petr Syrovátko a generální manažer Ctibor Jech (vlevo) a kapitán Jan Výtisk (vpravo) s Prezidentským pohárem.

Článek

Liberec od samého začátku na ledě dominoval a bylo až příliš patrné, že na sebe narazil v pohodě a s velkým sebevědomím hrající vítěz základní části proti celku, jež tabulku uzavírá. Domácí sevřeli na dlouhé minuty Západočechy v jejich obranném pásmu, jen na góly si muselo takřka sedm a půl tisíce diváků chvilku počkat. Ordošova chytrá teč skončila těsně vedle, vzápětí si při kratičké bitce vyměnili názory Vlach s Redlihsem.

Na začátku sedmé minuty při hře ve čtyřech na obou stranách už otevřel skóre Mojžíš, jenž na modré čáře mocně napřáhl, ale vzápětí udělal ještě pár kroků až mezi kruhy a poté pověsil ranou zápěstím puk pod horní tyč. Jen o 35 vteřin později, kdy se stále hrálo čtyři na čtyři, předvedli domácí rychlou kombinaci, na jejímž konci se ocitl Bakoš sám před gólmanem Závorkou. Přestože mu kotouč odskočil, dokázal ho poslat do branky.

Na konci deváté minuty, kdy Karlovarští zavítali poprvé výrazněji na minimálně rozježděný led před Lašákovu branku, dokázal Marosz po pěkné Rachůnkově nahrávce snížit. Jenže jakékoliv komplikace pro domácí zažehnal ještě do první přestávky dvěma trefami Derner a bylo zřejmé, že Liberečtí nehodlají připustit překvapení.

To se nekonalo ani přesto, že ve druhém dějství evidentně polevili. Pátý gól mohl přidat Řepík, jenže Závorka byl proti. Na druhé straně nevyužil slibné příležitosti Haščák poté, co Lašák vyrazil Koblasovu ránu z ideální pozice. Ve 37. minutě se domácí dostali do přečíslení tří na dva, přestože hráli v oslabení. Šimek v zakončení zvýšil na 5:1 a vyhnal Závorku na střídačku. Mezi tyčemi ho nahradil Habal. Tři vteřin před koncem Výtiskova trestu vzápětí korigoval Vojtěch Tomeček.

Třetí třetina rozhodnutého zápasu se hrála už jen z povinnosti. Haščák v ní opět ztroskotal na Lašákovi, Birnerova rána na druhé straně skončila na tyči. V 55. minutě Ordoš nesedla střela z dobré pozice najetému Ordošovi, ale vše po chvilce napravil svou druhou dnešní trefou Šimek, který uzavřel skóre na 6:2.

52. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 6:2 (4:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Mojžíš (Valský), 7. Bakoš (Radivojevič, Bulíř), 13. Derner (Vampola, Bakoš), 17. Derner (Řepík, Birner), 37. Šimek (Radivojevič, Vampola), 55. Šimek (Radivojevič) - 9. Marosz (T. Rachůnek), 38. V. Tomeček (T. Rachůnek, Marosz). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7322.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk, Kajínek - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Ordoš, Stránský, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Karlovy Vary: Závorka (37. Habal) - Benák, Baránek, Redlihs, T. Dvořák, J. Tomeček, M. Rohan, Weinhold - Koblasa, Haščák, Vachovec - Gorčík, Kůs, T. Rohan - V. Tomeček, Marosz, T. Rachůnek - Flek, Vrána, Gríger. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice