Hlavní obsah

Hradec ve čtvrtfinále? Hratelný! Přejdeme přes něj, věří boleslavský Hyka

Praha

Paralelně hrané zápasy posledního extraligového kola nesledovali, hokejisté Mladé Boleslavi se soustředili jen na ten svůj na ledě Sparty. Ještě v 35. minutě v něm vedli o tři góly, nakonec ale podlehli 4:6. Teprve až když přišli po skončení duelu do kabiny, dozvěděli se Středočeši, že ve čtvrtfinále play off na ně čeká Hradec Králové, třetí tým po základní části.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Tomáš Hyka (vpravo) se spoluhráčem Jiřím Kučným.

Článek

„V základní části jsme s nimi měli dobrou bilanci a hrát se s nimi určitě dá. Hradec je hratelný a my to víme," připomíná útočník Bruslařského klubu Tomáš Hyka, že Mountfield porazili v této sezóně třikrát (dvakrát z toho po nájezdech) a jednou padli po nájezdech.

„Věřím, že když budeme hrát jako v základní části, tak Hradec potrápíme a přejdeme přes něj," troufá si Hyka, jenž v pátek na Spartě vstřelil jeden gól a dva další vypracoval. Soupeře pro čtvrtfinále si nevybíral, bylo mu jedno, jestli Boleslav narazí na Plzeň, Hradec nebo Olomouc, které se do posledního kola nabízely. „V play off už si nevyberete. Ale je určitě lepší, že se nemusíme trmácet skoro čtyři hodiny do Olomouce."

„Play off je nová soutěž, rozhodovat bude každý detail. Hlavně aby se nám uzdravil mančaft, abychom byli v plné síle," poukazoval asistent trenéra Marian Jelínek, že na Spartě se musela Boleslav obejít bez tří klíčových hráčů - obránce Trončinského a útočníků Výborného s Klepišem.

I přes prohru byl Jelínek spokojený s výkonem

I přesto hosté Pražany zaskočili a ještě šest minut před koncem druhé části třímali v rukách tříbrankový náskok. Přestože Sparta duel pěti trefami otočila, Jelínek nebyl znepokojený. „Samozřejmě jsme chtěli nějaký bod, ale s výkonem hráčů jsme spokojení, především s taktikou, kterou jsme si vyzkoušeli. Zezačátku nám vycházela," těšilo Jelínka.

„Hodně si cením toho, že jsme se takhle zvedli a utkání otočili. Ale první půlka mě mrzí, protože Dannyho Taylora jsme v bráně nechali vykoupat," mrzelo sparťanského kouče Josefa Jandače, že hráči v poli kanadskému brankáři moc nepomohli. Po čtvrtém góle zareagoval Jandač oddechovým časem a výměnou Taylora za Pöpperleho.

„Trenér nám během oddechového času něco řekl, protože to do té doby z naší strany nebylo ideální. Nedařilo se nám, hráli jsme lehkovážně, málo jsme bojovali. Ani ve tréninku se nám nastává, aby jeli dva hráči soupeře sami na brankáře. Bylo vidět, že jsme si trenérova slova vzali k srdci a pak jsme ukázali sílu našeho týmu," těšilo útočníka Pražanů Lukáše Klimka, autora dvou gólů, včetně toho vítězného.

Návštěvnost v O2 areně oproti Holešovicím vzrostla

Spartu nyní před startem čtvrtfinále čeká téměř dvoutýdenní pauza. Jméno soupeře se dozví až po odehrání předkola. Bude to jeden z trojice Zlín, Brno, Chomutov. „Dobře potrénujeme, abychom měli hodně sil, a budeme se držet systému, kterým hrajeme. Nebudeme chtít nic měnit. A musíme být hladoví po úspěchu, protože to je základní faktor, který v play off rozhoduje," velí Klimek.

A kromě osmi výher v řadě, jež Sparta nastřádala v závěru základní části, si cení i toho, kolik fanoušků v sezóně na domácí zápasy chodilo. Zatímco v loňském ročníku v Holešovicích činila průměrná domácí návštěvnost 6131 diváků, po předsezónním přesunu do libeňské O2 areny cifra vzrostla na 7612 fanoušků.

„Šli jsme do neznáma a čekali jsme, kolik bude chodit do O2 areny lidí. A tolik jsme jich neměli ani loni ve staré holešovické hale. Jsme rádi, že si fanoušci za námi našli cestu," těší Klimka.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice