Hlavní obsah

V pondělí budeme úplně jiný tým, říkal Kreps, který se do sestavy Třince vrátil po pěti měsících

Třinec

V úvodu sezóny zvládl třinecký Kamil Kreps osm extraligových zápasů, v posledním utkání Ligy mistrů ale na ledě švédského HV71 utrpěl otřes mozku a dalších pět měsíců se na hokej díval jen z tribuny. Naskočil až do posledního utkání základní části.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejista Třince Kamil Kreps.

Článek

Jak bylo obtížné se vrátit po takové době?

Jednu dvě třetiny jsem si zvykal. Přece jen trénink je trochu něco jiného, než ostrý zápas. Prvních dvacet minut bylo obtížných, než jsem se trochu vydýchal. Pak už to ale bylo dobré.

Co jste těch pět měsíců prožíval?

Není to nic lehkého, psychicky je to hodně náročné. Ale máme v Třinci super organizaci i tým v kabině. Kluci mi hodně pomohli a rád jsem sem každý den chodil.

Už jste do soubojů mohl jít naplno? Jednou jste i shodil rukavice a zblízka si něco vyříkával s Robinem Staňkem.

Vyplynulo to ze situace, přišlo mi to jeho dohrání docela zbytečné. To se stává, ale nakonec nic z toho nebylo. Cítím se na už sto procent, jinak bych na led nemohl.

Bylo pro vás dobře, že jste nastoupil ještě před prvním zápasem předkola. V utkání, kdy relativně o nic nešlo?

Bylo to ideální. Kdybych naskakoval do zápasu, ve kterém by šlo o postup, tak by to bylo asi obtížnější. Tohle byl ideální zápas na to si to vyzkoušet.

V předkole se střetnete se Zlínem, proti kterému máte v této sezóně lepší bilanci (Třinec vyhrál tři ze čtyř utkání). Je to výhoda?

Těžko říct. V pondělí začíná úplně nová sezóna a na bilanci nebudeme koukat. Chceme tu sérii prostě vyhrát. Ta sezóna nám nevyšla tak, jak bychom si přáli, ale to teď všechno končí a začínáme od začátku.

Věříte, že od pondělí budete hrát lépe, než doposud?

Všechno je možné. V play off je to úplně jiný hokej. Máme dost zkušených hráčů, abychom od pondělí byli úplně jiný tým. Každý se musí zaměřit sám na sebe a tím pomoct.

V posledních dvou utkáních jste ale nedali gól. Nestraší vás to poněkud před play off?

Může to být strašák, pokud se na to budeme soustředit a budeme nad tím přemýšlet. Když to hodíme za hlavu a půjdeme od znovu, tak to žádný strašák nebude. My víme, že tady máme hráče, kteří umějí dávat góly. Bude to od pondělí jiné.

Do Zlína to máte hodinku cesty, v tom může být tato série lepší, než proti Chomutovu.

Bude určitě příjemnější cestovat takový kousek. Do Chomutova je to daleko, ale teď už si nejde vybírat. Bude záležet, jak se připravíme.

Reklama

Související témata: