Hlavní obsah

Uhráli jsme bod, ale po třech jsme mohli mít klidnější spaní, řekl vítkovický asistent Petr

Litvínov

Hokejisté Vítkovic ztratili v předposledním kole základní části extraligy naději na předkolo play off, proto bylo otázkou, v jakém rozpoložení nastoupí k následujícímu zápasu v Litvínově. Nakonec prohráli 1:2 v prodloužení, takže do skupiny play out půjdou s jedenáctibodovým náskokem před třináctou příčkou, která znamená obávanou baráž o udržení.

Foto: Profimedia.cz

Asistent trenéra ve Vítkovicích Jakub Petr (úplně vpravo).

Článek

„Po divácky atraktivním utkání s Libercem, kdy nám utekl sen o desítce, jsme měli obavy, co to s námi udělá. Z Litvínova jsme odvezli bod, ale mohli jsme mít tři, a tudíž i klidnější spaní," konstatoval asistent vítkovického trenéra Jakub Petr.

Zápas v Litvínově se vyvíjel pro ostravský celek příznivě. Ještě deset minut před koncem řádné hrací doby vedli 1:0. „Vycházela nám defenzivní taktika, mužstvo ji velmi solidně plnilo. Hráči dobře pracovali v soubojích, zblokovali střely. S tím jsme mohli být spokojeni. Utkání nakonec poznamenalo i hodně vyloučených, což byla škoda pro úroveň hry," zamýšlel se Petr.

Litvínovští vydřeli výhru, byť „jen" za dva body. „Věděli jsme, že Vítkovice předtím uhrály dobré výsledky a dostaly se na dostřel k desítce. Takže to bylo těžké střetnutí, v němž nám v prodloužení při přesilovce přálo štěstí," pravil trenér Radim Rulík.

Úřadující mistr jde do bojů ve skupině play out s dvoubodovou ztrátou na dvanácté Pardubice. Klíčový proto bude už úterní duel na pardubickém ledě. „Zbývá jen šest zápasů a pokusíme se vyhnout baráži, to je jednoznačný úkol," prohlásil kouč. „Nad příčinami třináctého místa po základní části se musíme zamyslet, teď nejsme ještě na podrobné hodnocení připravení. Ale uznávám, že oproti loňsku je to ohromný sešup. Byli jsme daleko od toho, co je v našich možnostech a silách. Proto nezbývá, než se soustředit na závěr sezóny, abychom zachovali extraligu v Litvínově i pro příští ročník," dodal Rulík před vstupem mužstva do skupiny o 11. -14. místo.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec