Hlavní obsah

Play out? Něco podobného jsem ještě nezažil, přiznává litvínovský gólman Janus

Litvínov

Ze třináctého místa tabulky po základní části vstoupí hokejisté Litvínova do skupiny play out v extralize. A na dvanácté Pardubice jim scházejí jen dva body, takže stále zůstávají v reálné hře o únik z barážové pozice. Brankář Jaroslav Janus kvitoval výhru nad Vítkovicemi ve dvaapadesátém kole a zároveň už spřádal myšlenky a plány na další fázi sezóny.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Zleva Jiří Polanský z Třince a brankář Jaroslav Janus a Tomáš Frolo z Litvínova.

Článek

Jaký význam přikládáte vítězství 2:1 v prodloužení na závěr dlouhodobé části extraligy?

Určitě nám to pomůže, abychom se dál soustředili na vlastní hru. Body proti Vítkovicím byly potřeba. Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Dlouho jsme sice prohrávali 0:1 a dali jen jeden gól v řádné hrací době, ale pak jsme urvali výhru.

Byl duel specifický tím, že na sebe už narazili účastníci play out?

Bral jsem to jako každý jiný zápas. Jsme rádi za dva body, které mohou být z celkového hlediska důležité.

Kde vidíte největší litvínovské rezervy?

Byli jsme často vylučovaní. Udělali jsme hodně zbytečných faulů. Hlavně v útočné třetině jsme se dopouštěli nedovolených zákroků hokejkami. Toho se musíme vyvarovat. Základem je hrát v pěti, kdy si můžeme troufat na všechny soupeře. Jinak mohou nastat situace, že při vlastním oslabení dostáváme protivníka lacino na koně.

Co soudíte o výchozí pozici pro play out?

Do každého zápasu půjdeme s cílem zvítězit. Bude to i o psychice. Něco podobného jako je play out jsem v kariéře ještě nezažil.

V úterý 8. března začínáte v Pardubicích.

Je na nás, abychom se po všech stránkách dobře připravili nejen na úvodní kolo play out, ale všechna utkání do konce sezóny.

Reklama

Související témata: