Hlavní obsah

Třinec v play off Ševce ještě nevyřadil. Každá bilance se jednou změní, věří Galvas

Třinec

Posedmé v historii play off se proti sobě postaví hokejisté Zlína a Třince. A z pohledu dosavadních statistik jsou jednoznačným favoritem série v předkole, která začíná dnes ve Zlíně a hraje se na tři vítězství, Ševci. Všech šest dosavadních soubojů ve vyřazovací fázi extraligy totiž vyhráli.

Foto: Horsinka Adolf, ČTK

Třinečtí hokejisté oslavují gól - ilustrační foto.

Článek

Poprvé se oba týmy utkaly v roce 1996, kdy vyhrál Zlín v předkole 3:0 na zápasy, o tři roky později v semifinále 3:2, v roce 2004 ve čtvrtfinále 4:3, v roce 2012 v předkole 3:2, za rok v semifinále 4:2 a v roce 2014 ve stejné fázi soutěže znovu 4:2.

„Jsou to jenom čísla. Každá bilance se jednou změní. Nemá smysl se tím zbytečně zatěžovat," odmítl třinecký obránce Lukáš Galvas, že by se loňský vicemistr snažil Zlínu vyhnout. „Kalkulovat se nevyplatí. Půjdeme na Zlín s čistou hlavou. Každá série začíná za stavu 0:0," připomněl zkušený obránce, jenž v sezóně 2011/2012, kdy se oba týmy utkaly v předkole naposledy, hájil barvy Zlína.

Šance padesát na padesát

I tehdy skončil Zlín sedmý a Třinec desátý. Sérii tehdy rozhodlo až páté utkání na zlínském ledě, které domácí vyhráli 4:2 a celou sérii 3:2. „Drobná výhoda to může být. Začínáme doma a v případě vyrovnané série budeme doma i končit," připustil zlínský útočník Petr Holík. „Ale bylo nám jedno, zda na nás vyjde Třinec, nebo Brno. V každém případě nás čeká silný soupeř. V sérii s Třincem vidím šance padesát na padesát," svěřil se Holík.

V této sezóně byl ve vzájemných soubojích úspěšnější Třinec, jenž vyhrál tři ze čtyř duelů. „Na to bych se díval mnohem více, než na bilanci z play off," upozornil zlínský asistent Juraj Jurík, jehož tým ukončil základní část v mnohem lepší pohodě než jejich nadcházející protivník.

Třinec se do předkola procpal na poslední chvíli a jen díky zaváhání Vítkovic. V posledních dvou zápasech navíc nevstřelil gól. „Je pravda, že jsme se v sezoně trápili, ale teď je tu nová soutěž. Tu základní část škrtneme a budeme se dívat dopředu. Doufám, že začneme od první minuty a budeme všichni bojovat až do konce," řekl Galvas.

Kdo postoupí do čtvrtfinále play off extraligy?
Třinec
46,1 %
Zlín
53,9 %
Celkem hlasovalo 967 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec