Hlavní obsah

Boj o čtvrtfinále začal! Skinner s Červenkou zařídili výhru Chomutova, Zlín otočil zápas s Třincem

oc, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Chomutova i Zlína otočili v úvodních utkáních předkola play off extraligy svoje duely a zajistili si tak první bod v sérii. Piráti zvítězili v pondělí nad Kometou Brno 2:1 po prodloužení, když oba góly zařídil Kanaďan Skinner. Na obě branky mu přihrál nejproduktivnější hráč základní části Červenka. Střetnutí otáčel i Zlín, který zdolal 2:1 Třinec. Vítězný gól zaznamenal Lotyš Bukarts. Druhé zápasy jsou na programu v úterý.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský obránce Brett Skinner (č. 44) slaví se spoluhráči gól proti Brnu v úvodním zápase předkola play off extraligy.

Článek
Fotogalerie

V základní části se Třineckým na Berany dařilo, vždyť Oceláři pro sebe získali tři poslední zápasy. Souboj obou mužstev v předkole play off ale rozjel lépe Zlín. První gól úvodního duelu sice zaznamenali Slezané, když Polanský vybruslil z rohu mantinelu, zbavil se obránce, najel si před bránu a střelou překvapil brankáře Kašíka.

Domácím se ale podařilo zápas otočit. Ještě v první třetině se o vyrovnání postaral Kotvan, jenž v početní výhodě od modré propálil Hamerlíka. Vítězství pak zařídil Bukarts, který využil šikovnou přihrávku Holíka. Zlín tak udělal první krok k postupu do čtvrtfinále.

Skinner zařídil výhru Pirátů

Chomutov vstoupil do svého prvního zápasu ve vyřazovacích bojích s defenzivní taktikou, přesto po deseti minutách inkasoval. Němec šikovně uvolnil Mrázka, který neměl potíže překonat na ledě ležícího brankáře Kristana.

Podobně jako Zlínu, i Chomutovu se však nakonec podařilo zápas otočit. O oba góly se postarala dvojice Červenka, Skinner. Nejproduktivnější hráč základní části Červenka nejdříve nabil Skinnerovi ke gólové střele od modré čáry a ve třetí minutě prodloužení se po další Červenkově asistenci kanadský obránce prosadil znovu a zařídil tak první bod pro Piráty.

Série hrané na tři vítězná utkání pokračují v úterý, výhodu domácího prostředí budou mít znovu hráči Zlína a Chomutova.

Předkolo play off hokejové extraligy, 1. zápasy:
Zlín - Třinec 2:1
Branky: 15. Kotvan, 37. Bukarts - 5. Polanský. Stav série: 1:0.
Chomutov - Brno 2:1 po prodl.
Branky: 50. a 63. Skinner - 10. Mrázek. Stav série: 1:0.
Předkolo play off - 2. zápasy:
Úterý
17:20 Piráti Chomutov - HC Kometa Brno (ČT sport)
17:30 PSG Zlín - HC Oceláři Třinec

Reklama

Související témata: