Hlavní obsah

Chomutov - Brno 2:1 PPStav série 1:0Skinner se postaral dvěma góly o výhru Chomutova nad Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mrázek 0 : 1
50. Skinner 1 : 1
63. Skinner 2 : 1
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova porazili v úvodním zápase předkola play off extraligy Kometu Brno 2:1 v prodloužení. V 63. minutě rozhodl svou druhou brankou v utkání kanadský obránce Brett Skinner. Série hraná na tři výhry pokračuje v úterý opět na severu Čech.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník Štěpán Hřebejk (vlevo) se snaží dostihnout útočníka Komety Jana Hrušku.

Článek

Piráti se hned v prvním sekundách zápasu mohli dostat do vedení. Červenka přihrál zpoza branky Vondrkovi, ale uzdravený kapitán Severočechů Čiliaka v brance Komety nepřekonal.

Pozornost Kristana na druhé straně prověřil ve druhé minutě osamocený Hruška, ani on však skóre otevřít nedokázal. Chomutov byl aktivnější, gól ze své snahy ale vytěžit nedokázal. V 10. minutě se tak do vedení dostalo Brno, když Němec našel volného Mrázka, který dokázal puk pod pohotově posunout do branky domácích.

Vyrovnat mohl v 15. minutě Vondrka, šanci však i kvůli ataku protihráče ideálně nezakončil. Chomutovští následně nevyužili ani první přesilovou hru utkání. Ve 21. minutě vybídl Červenka ke skórování Květoně, ani on Čiliaka nepřekonal.

Skinner dokonal obrat

Brno mohlo zvýšit v početní výhodě, Kristan však odolal. Přesilové hry byly klíčové pro osud druhé třetiny. Piráti si postupně zahráli hned tři, ani jednu z nich však využít nedokázali. Jen si vytvořili výraznou střeleckou převahu, slovenský gólman ve službách Komety však zastavil všech devět pokusů domácích.

Na začátku třetí části měl druhý gól hostů na hokejce Němec, svůj nájezd však neproměnil. Útočník Brna byl poté ve 49. minutě vyloučen a domácí pátou přesilovku využili. Za Čiliakovými zády skončila Skinnerova střela od modré čáry. Vyrovnání domácí povzbudilo a tlačili se za rozhodnutím, druhý gól ale nepřidali ani v další početní výhodě.

Zápas se tak musel prodlužovat. Hrálo se však jen do času 62:13, kdy Červenka našel zpoza branky Skinnera, který duel rozhodl.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Skinner (Červenka, Rutta), 63. Skinner (Červenka) - 10. P. Mrázek (V. Němec, J. Káňa II). Rozhodčí: Hribik, Hejduk - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváci: 4612. Stav série: 1:0.
Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, Tejnor, Šidlík, J. Mrázek, Pereťagin - Červenka, V. Růžička, Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - Ölvecký, Dušek, Sklenář - Račuk, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Brno: Čiliak - Kozák, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kuboš - Dočekal, L. Čermák, R. Zohorna - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - P. Mrázek, Koreis, Burian. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín