Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 3:0Vítkovice porazily Karlovy Vary a mají na dosah záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Hovorka 1 : 0
45. Kovář 2 : 0
56. Hovorka 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v úvodním utkání extraligové skupiny o umístění na 11. až 14. místě Karlovy Vary 3:0 a posunuli se o výrazný krok k definitivní záchraně. Domácí měli celé utkání jasně pod kontrolou, dvěma zásahy jim k vítězství pomohl Marek Hovorka. První nulu v extralize vůbec vychytal Patrik Bartošák. Ostravané porazili Západočechy i popáté v sezóně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Domácí kvůli nemoci nemohli postavit druhého nejproduktivnějšího hráče Vandase nebo zkušeného kapitána Burgera a viróza, která se prohnala jejich kabinou, se v první části podepsala možná i na unaveném herním projevu. Nezáživný zápas přinesl první zajímavý moment až na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy Zdráhal z přečíslení trefil tyč.

Vítkovice rozhýbaly svoji hru až ve druhém dějství a soupeř jejich aktivitu živil i častým vylučováním. Jak rostla domácí převaha, přibývalo i šancí. Němec trefil Habala, Štencel z přesilovky boční tyčku a zaradoval se až Hovorka, který v početní výhodě pět na čtyři po Oleszově křížném pasu ve 29. minutě bez přípravy prostřelil gólmana.

Hosté se nadále jenom bránili, ale díky střelecké nemohoucnosti soupeře jejich naděje přežívala. Strapáč v dalším přečíslení vypálil do Habalova betonu, Olesz v dvojnásobné přesilovce sice zmátl gólmana kličkou, ale bekhendem pak poslal puk vedle.

Ačkoliv domácí druhou část ovládli na střely 14:2, hubený náskok navýšil až ve 45. minutě Kovář, který se z otočky po ledě prosadil podruhé a Vítkovice mohly dohrávat bez nervů.

Energie neměla vedení a nadvládu domácích čím ohrozit. Zaostávala po všech stránkách a jen díky špatné mušce Balána nebo Zdráhala unikla dalším gólům. Vítkovickou převahu nakonec podtrhl třetí trefou Hovorka, který z podobné parkety na kruhu jako u první branky skóroval opět bombou z voleje. Karlovarští nebodovali v šestém soutěžním utkání v řadě a jejich naděje na neúčast v baráži se stále snižuje.

1. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Hovorka (Olesz, Čerešňák), 45. Kovář (Strapáč, Balán), 56. Hovorka (Balán, Sloboda). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 3393.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Štencel, Philipp, Sloboda, Klok - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Tomi, Balán, Hovorka - Szturc, Strapáč, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.
Karlovy Vary: Habal - Benák, Baránek, J. Tomeček, M. Rohan, Redlihs, T. Dvořák - Huna, Haščák, Vachovec - J. Svoboda, Kůs, T. Rohan - V. Tomeček, Marosz, T. Rachůnek - Gorčík, Gríger, Vrána. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Reklama

Související témata: