Hlavní obsah

Chomutov - Brno 2:0Stav série 2:0Chomutov má na dosah čtvrtfinále, Brno porazil doma i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Červenka 1 : 0
38. Ölvecký 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili i ve druhém utkání série předkola play off extraligy Kometu Brno a díky výhře 2:0 jsou jen krok od postupu do čtvrtfinále. Pod cenný úspěch svého celku se podepsal dvěma body za gól a asistenci útočník Peter Ölvecký, čisté konto vychytal brankář Robert Kristan. Série se nyní za stavu 2:0 pro Piráty přesouvá do Brna, kde se ve čtvrtek odehraje třetí zápas.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Komety David Ostřížek (vlevo) v souboji s chomutovským obráncem Tomášem Harantem.

Článek

Po oboustranně opatrném úvodu nabídly první větší vzrušení až přesilovky. Tu první hrála Kometa po špatném střídání domácích, ale sama musela čelit šanci Tomici, jehož vychytal Čiliak. Jan Hruška pak fauloval vysokou holí a početní výhodu svého celku utnul, naopak při udělení dvojnásobného menším trestu se Brňané museli téměř tři a půl minuty bránit v oslabení. I hosté v něm měli svou možnost, když Káňa nabil ideálně Malcovi, jenže ten pálil pouze do gólmana Kristana.

Až v samém závěru přesilovky měli Piráti šanci, když po Skinnerově ráně zakončoval Sklenář, Čiliak mu však sebral radost. V 15. minutě už ale domácí vedli a stejně jako v předchozích dvou trefách Pirátů v sérii v tom měl i tentokrát prsty nejproduktivnější hráč základní části Červenka. Po Ölveckého ráně si našel Čiliakem vyražený kotouč a brněnského gólmana propálil ranou na bližší tyč.

Úspěšný střelec mohl ve 25. minutě zvýšit, jenže zazvonil pouze na brankovou konstrukci. Nedlouho poté sebral Hruškovi možnost zakončení dobrým obranným zákrokem Valach. Na druhé straně Čiliak vychytal Vondrku. Na konci 38. minuty pláchl hostům v úniku Ölvecký, na Čiliaka sice nejdřív nevyzrál kličkou do forhendu, ale vzápětí zkusil o klečícího gólmana poslat puk zpoza brány za brankovou čáru a to se mu také podařilo. Hostující kapitán Čermák vzápětí zlomil vzteky hůl a inkasoval 'desítku'.

Ve 43. minutě dokázala i Kometa konečně dostat kotouč za Kristanova záda, z gólu se však radovat nemohla, neboť sudí krátce předtím přerušil hru kvůli prohřešku Káni, jenž musel po faulu vysokou holí na trestnou lavici. Čiliak pak vychytal Květoně a Ruttu.

V závěru se Kometa ještě pokoušela nadechnout k náporu, k čemuž jí dopomohl i Harantův faul, jenže Kristan předvedl několik výborných zákroků a domácí si dvoubrankové vedení jinak velmi pečlivě hlídali. A uhlídali až do samého závěru, kdy mohl naopak při hostující power play přidat třetí gól Vondrka, prázdnou branku ale minul.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Červenka (Ölvecký), 38. Ölvecký (Tomica). Rozhodčí: Šindler, Mrkva - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 4572. Stav série: 2:0.
Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, J. Mrázek, Harant, Pereťagin, Tejnor - Račuk, Červenka, Tomica - Hřebejk, V. Růžička, Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Sklenář - Ölvecký, D. Kaše, Dušek. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Brno: Čiliak - Kozák, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kuboš - Dostálek, L. Čermák, Dočekal - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - F. Dvořák, Koreis, R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

Reklama

Související témata: