Hlavní obsah

Uklidnil nás Červenkův gól a taky Ölvecký to skvěle provedl, chválil Růžička

Chomutov

Jediná výhra dělí hokejisty Chomutova od postupu do čtvrtfinále extraligového play off. Zvládli totiž i druhý zápas předkola s Kometou Brno na domácím ledě a po vítězství 2:0 vedou stejným poměrem i v sérii, hrané na tři vítězná střetnutí.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Fanoušci Chomutova se radují z vítězství nad Brnem.

Článek

„Zápas byl z naší strany povedenější, než úvodní. Už jsme se zbavili nervozity a první gól nás uklidnil. Nakonec jsme byli i šťastnější a dohráli jsme to do vítězného konce. Výborně zachytal Kristan," liboval si chomutovský trenér Vladimír Růžička.

Nejproduktivnější hráč základní části Červenka navázal na svoje dvě pondělní asistence gólem po patnácti minutách hry, kdy zužitkoval přihrávku od Ölveckého. Nedlouho před koncem prostřední části zvýšil právě Peter Ölvecký. Jeho bekhendovou střelu gólman Čiliak ještě odvrátil, ale následnou dorážku poslal chomutovský útočník z úhlu šikovně do nohy brankáře, od níž se puk odrazil za brankovou čáru. „Přesně tak jsem si to představoval. Viděl jsem, že gólman nestojí u tyče a chtěl jsem ho trefit do zadku nebo do zadního betonu. A podařilo se," líčil Peter Ölvecký. Svůj střelecký kousek předvedl bezprostředně po návratu z trestné lavice. „Bylo to přísné vyloučení. Ani nevím, co jsem udělal. Takže jsem rád, že jsem se gólem takhle odplatil. Byla v tom snad i nějaká vychytralost," usmál se slovenský forvard.

„Peter to provedl skvěle. Viděli jsme při té akci, že hodlá brankáře překvapit. A pro nás to byl rovněž hodně důležitý gól," pochválil Ölveckého kouč Růžička.

Chomutovští splnili první cíl. „Chtěli jsme doma dvakrát uspět, takže jsme spokojení. Když jsme vytěžili dosavadní maximum, pokusíme se uspět i v Brně. Pokusíme se tam ze dvou zápasů jednou vyhrát. Víme, že to bude těžké a musíme se na čtvrtek zase dobře připravit," přemítal trenér Pirátů.

Jeden z asistentů brněnského trenéra Kamil Pokorný litoval porážky. „Odehráli jsme totiž lepší zápas, než v pondělí. Bohužel jsme jednou nechali prostor domácímu Červenkovi. A ve druhé třetině jsme dostali druhý gól po naší přesilové hře. Pro nás nešťastný moment, pro soupeře naopak šťastný. Dřeli jsme celý zápas, ale bohužel jsme neskórovali. V play off moc branek nepadá, přesto jsme aspoň jednu dát měli. Trápí nás koncovka," mínil asistent.

Co dál? „Vývoj série není pro nás příznivý, ale rozhodně neskládáme zbraně. Do Chomutova se chceme v neděli vrátit k pátému zápasu," tvrdil Pokorný před čtvrtečním duelem na domácím ledě.

Reklama

Související témata: