Hlavní obsah

Šli jsme důsledně za vítězstvím, tvrdil hrdina rozstřelu Svačina

Zlín

Urputná bitva ve druhém utkání předkola extraligového play off mezi hokejisty Zlína a Třince vyvrcholila až v rozstřelu. Šikovnější v něm byli Oceláři, vítězství 4:3 jim svým druhým proměněným nájezdem zajistil ve čtvrté sérii Svačina. Jeho tým přivítá ve čtvrtek ve své hale Zlíňany za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vladimír Svačina z Třince se raduje z vítězného gólu.

Článek

„Tím jsme splnili cíl. Po pondělní porážce jsme tentokrát šli ve Zlíně důsledně za vítězstvím. Byla to bitva o každý metr ledu, ale my jsme si vytvořili mnohem víc šancí a zaslouženě jsme vyhráli," domníval se hrdina samostatných nájezdů Vladimír Svačina. „Chtěl jsem zaskočit zlínského brankáře Kašíka něčím, co ode mě nečeká. Vyšly z toho dva povedené blafáky," usmál se.

Ocelářům navíc vyšel tah s nasazením útočníků Pechance s Kankem, které si stáhli po vyřazení Havířova z prvoligového play off. Oba se gólem zasloužili o obrat v utkání a navíc přidali po jedné asistenci. „Moc nám pomohli. Jsou rozehraní a necítili tak velký tlak jako ostatní naši hráči," pochválil je třinecký asistent René Mucha.

Pro zkušeného Petra Kanka prý nebyl problém nastoupit hned druhý den po zápase Havířova v Jihlavě v extraligovém play off. „Fyzicky na tom nejsem špatně. Jsem hrozně rád, že si mohu v Třinci prodloužit sezónu. Budu šťastný, když týmu zase pomohu," říkal spokojeně.

Ve zlínském táboře tentokrát panovala nesrovnatelně pochmurnější nálada. Útočník Tomáš Čachotský sice uprostřed poslední třetiny srovnal povedenou ranou zdálky na 3:3 a proměnil i úvodní nájezd, avšak k úsměvu měl hodně daleko. „Každý nezdar v play off strašně mrzí. A je jedno, jestli mužstvo prohraje 0:6 anebo v rozstřelu. Bránili jsme se ve spoustě oslabení, což nám ubíralo síly. Třinečtí tentokrát byli viditelně živější. Teď budeme zase chtít urvat jeden zápas my u nich," předsevzal si.

Reklama

Související témata: