Hlavní obsah

Předkolo má velký náboj, chceme postoupit, přesvědčuje chomutovský Květoň

Chomutov

Co si předsevzali, to splnili. Hokejisté Chomutova využili dvakrát výhodu domácího ledu v předkole extraligového play off . A díky tomu je může těšit stav 2:0 v sérii, hrané na tři vítězné zápasy. „Chceme postoupit do čtvrtfinále,“ nezdráhal se vyslovit jasný cíl chomutovský útočník David Květoň v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský útočník David Květoň (vlevo) v souboji s brněnským forvardem Davidem Ostřížkem.

Článek

Vzpomenete si, že jste už jako mladíček před sedmi lety hrál za Chomutov ještě na starém zimním stadiónu v tehdejším prvoligovém play off?

Matně si to vybavuji. Tehdy se nám závěrečné boje v první lize nepovedly, ale extraliga je něco jiného (úsměv).

Pojďme tedy jen k aktuální sérii s Brnem. Dosud jste v ní inkasovali pouze jednou. V čem tkví kouzlo defenzivy?

Někdy tam góly do naší branky spadnou, jindy ne. Snažíme se hrát z dobré obrany. A zatím nám to vychází. Soupeř si vypracoval několik šancí, které pokryl brankář Robert Kristan. Zápasy mají charakter play off a záleží na každé útočné i obranné situaci.

Co osobní souboje?

K extralize patří. Zápasy jsou a ještě budou hodně těžké. Musíme se připravit i na čtvrteční duel v Brně, kde se očekává bouřlivá atmosféra. Jedeme tam něco urvat. To, že vedeme 2:0, musíme hodit za hlavu, a soustředit se na dění na ledě.

Jak na vás předkolo působí?

Pokud jsem si všiml, tak všechna čtyři mužstva včetně dvojice Zlín - Třinec jsou vyrovnaná. Tato fáze soutěže se nazývá předkolo, ale má stejný náboj jako samotné play off. Tempo je mnohem vyšší, než v základní části. Každý chce postoupit do čtvrtfinále a být v osmičce.

Je pro vás příznivý vývoj série s Kometou hodně povzbudivý?

Máme pomyslné tři mečboly a takříkajíc tři zápasy k dobru, abychom dosáhli na potřebnou třetí výhru. Ale takhle na to nikdo z nás nemyslí. Věřím, že nás čeká ještě jeden velký krok.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 40. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice