Hlavní obsah

Na vyloučení Kašíka není omluva, káral hrdina Holík vlastního gólmana

Třinec

Tři góly zlínského Petra Holíka rozhodly třetí utkání předkola play off mezi Třincem a Zlínem, které se za nerozhodného stavu přesunula na třinecký led. Výhoda domácího prostředí ale neúčinkovala. Zlín zvítězil 3:2 v prodloužení a v pátek, kdy se na třineckém ledě hraje čtvrté utkání série, mohou rozhodnout o svém postupu do čtvrtfinále.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zlínští hokejisté se radují z vítězství v prodloužení na ledě Třince ve třetím utkání předkola play off.

Článek

„Na to nesmíme myslet. Samozřejmě, že bychom to chtěli rozhodnout hned, a bylo by to výborné, ale když se to nepodaří, rozhodne se u nás," mírnil euforii třígólový Holík. Jeho tým se jeho zásluhou dostal velmi brzy do vedení, v závěru třetí části to s ním ale nevypadalo vůbec dobře. Hosté byli pod tlakem a navíc v 52. minutě přišli o brankářskou jedničku Kašíka, který za seknutí Rákose mimo hru vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. „Tohle by neměl dělat. Na to není omluva, měl by nervy udržet. Navíc nás připravil o přesilovku," káral brankáře zlínský hrdina Holík.

Právě Holík v následné hře ve čtyřech pláchl třinecké obraně a střelou na vyrážečku srovnal. „Nechtěl jsem v té rychlosti nic vymýšlet, proto jsem volil střelu. Když jsem slyšel puk cinknout o tyčku, myslel jsem, že to není gól," popisoval útočník, který se do střelecké listiny zapsal i v prodloužení. „Byly to takové snadné góly. Dva skoro do prázdné branky a jeden nájezd. Dneska mi to tam napadalo," popisoval Holík.

„Důležité bylo, že jsme to po tom Kašově vyloučení nezabalili a ubránili pětiminutovou přesilovku. Kdybychom tam dostali gól, tak nás to asi položí," upozornil Holík.

Na třinecké straně se nálada po druhé porážce změnila. Radostné rozpoložení po úterním vítězství je tatam. „Prohráli jsme si to sami. Nechali jsme je vyrovnat po situaci, kterou jsme podcenili. Ale nevěšíme hlavy. Zlín jsme přehrávali a zdá se nám, že jim už odcházejí síly," řekl třinecký obránce Milan Doudera.

Reklama

Související témata: