Hlavní obsah

Čermák dostal pokutu za filmování, Malec ani Kašík nebudou dodatečně trestáni

Praha

Kapitán hokejistů Brna Leoš Čermák obdržel od disciplinární komise extraligy pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád ve třetím utkání předkola play off proti Chomutovu. Jeho spoluhráč Tomáš Malec ani brankář Libor Kašík ze Zlína dodatečné tresty za zákroky ve čtvrtečních třetích zápasech předkola neobdrželi a v dnešních čtvrtých duelech tak mohou oba nastoupit.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost kapitán Brna Leoše Čermáka po proměněném trestném střílení proti Chomutovu v předkole play off.

Článek

Předseda disciplinární komise Karel Holý shledal Čermákův pád po zákroku chomutovského Petra Šidlíka jako teatrální. „Čermák využil ataku Šidlíka k tomu, aby se pádem na ledovou plochu po předchozím odrazu z pravé brusle doprovázeném teatrálním vykopnutím nohou pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo," uvedl Holý.

Malec byl ve 48. minutě vyloučen na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení obránce Dominika Tejnora, který opustil led s tržnou ránou na hlavě. „Zákrok byl veden na protihráče, který byl v držení kotouče. Hráč ho nejdříve zasáhl holí do oblasti nohou a následně pravým loktem do oblasti zad," prohlásil Holý.

„V důsledku uvedeného jednání došlo k pádu protihráče na hrazení, hráč se však při něm nedopustil zřetelného přistrčení rukama a zákrok nebyl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, nýbrž v jeho bezprostřední blízkosti," vysvětlil Holý, proč bylo řízení s Malcem zastaveno.

Ani Kašík dodatečný trest nedostane

K pádu podle něj došlo mimo jiné i proto, že hráč nebyl na souboj dostatečně připravený. „Čelním postavením proti hrazení před střetem výrazně snížil možnosti vlastní obrany," dodal Holý. Kometa při Malcově vyloučení inkasovala na 2:3, ale těsnou výhru, díky které zařídila pokračování série, udržela.

Kašík byl vyloučen v 52. minutě na pět minut a do konce utkání za sekání. Zlínskému brankáři za stavu 2:1 pro Třinec ujely nervy, zezadu do břicha sekl špičkou hole útočníka Daniela Rákose a zápas dochytal Luboš Horčička. Zlín otočil výsledek a vyhrál 3:2 v prodloužení.

„Brankář reagoval na situaci, kdy byl v důsledku prudkého zabrzdění protihráče zasažen ledovou tříští, a holí drženou v obou rukách ho následně zasáhl nad hráčskými kalhotami. Přestože se jednalo o zcela neadekvátní reakci, nebyl zákrok takové povahy, aby vyžadoval postih nad rámec trestu uloženého v utkání," uvedl Holý.

Pokutu 3000 korun obdržely Pardubice, a to za chování fanoušků, kteří v úterním utkání skupiny o umístění proti Litvínovu vhazovali předměty na ledovou plochu.

Reklama

Související témata: