Hlavní obsah

Třinec hledá žolíka na zlomení kletby

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Až nedělní pátý zápas na zlínském ledě odpoví na otázku, zda do čtvrtfinále play off postoupí po základní části sedmý Zlín nebo desátý Třinec. Úřadující extraligový vicemistr v další napínavé bitvě na svém ledě dokázal dát zlínskému Kašíkovi poprvé ze hry více jak tři góly a vítězstvím 4:3 odvrátil předčasný konec sezóny.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu proti Zlínu. Nahoře je střelec branky Jiří Polanský.

Článek

Utkání vyšlo nově složenému útoku Adamský, Polanský, Kindl, který zařídil tři góly, včetně vítězného. Jeho autorem byl odchovanec pardubického hokeje Denis Kindl, jenž tak navázal na dva zásahy Polanského.

„Celý zápas jsem se snažil motat kolem branky. Odrazilo se mi to pod nohy, tak jsem zavřel oči a vystřelil," popisoval rozhodující trefu 23letý Kindl, který se po čtvrtečním zápase ve čtvrté lajně posunul o formaci výše. „Zase nám zafungoval žolík nového hráče. Ve Zlíně dali góly kluci z Havířova a dneska se poprvé trefil Denis Kindl. Budeme muset do Zlína oživit zase někoho dalšího," snažil se poradit trenérům útočník Jiří Polanský. „V posledních zápasech jsme měli na křídle pokaždé někoho jiného a pořád ještě hledáme úplně ideální složení. Ale dali jsme tři góly, takže si to sedlo super. Potřebujeme ale ještě více napadat a dostávat Zlín častěji pod tlak," hledal recept pro rozhodující duel Polanský.

Hokejisté Zlína ve třech po sobě jdoucích zápasech otevřeli skóre utkání, přetavit tuto výhodu ve vítězství ale dokázali jen jednou. „Udělali jsme více chyb, proto jsme prohráli. Nechávali jsme jejich hráče osamocené a to se v play off trestá. Teď budeme hrát doma a budeme toho chtít využít," říkal zlínský obránce Odlrich Kotvan.

Rozhodující duel se za stavu 2:2 na zápasy hraje v neděli ve Zlíně od 17.20 hodin. Bude se posedmé z postupu přes Třinec radovat Zlín, nebo Oceláři zlínskou kletbu zruší? „Máme v týmu spoustu hráčů, kteří ten komplex nemají. Třeba právě oni budou tím žolíkem," přemítal Polanský.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice