Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 1:2 SNVítkovice prohrály po nájezdech s Pardubicemi, bod jim ale stačí k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kucsera 1 : 0
31. Poulíček 1 : 1
65. Štajnoch (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic prohráli ve třetím kole skupiny o umístění na 11. až 14. místě extraligy s Pardubicemi 1:2 po samostatných nájezdech, přesto získali jistotu účasti mezi elitou i pro příští sezónu. Ostravský klub má tři kola před koncem nadstavbové části náskok deseti bodů na třináctý Litvínov. Pardubice jsou nadále dvanácté, jejich náskok na Vervu se ale snížil na tři body.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gólman Patrik Bartošák z Vítkovic.

Článek

Hosté se v Ostravě představili s brankářem Kopřivou, který tentokrát dostal přednost před Maxwellem. A Kopřiva také jako první inkasoval, když jej v 7. minutě překvapil bezprostředně po buly Kucsera.

O minutu později mohl přidat další gól Patrik Zdráhal, Kopřivu však neprostřelil. Při Štajnochově vyloučení se poté neprosadil ani Sloboda. Pardubice byly střelecky aktivnější, Bartošák ve vítkovické brance však všechny situace v první třetině vyřešil.

Vyrovnání se hosté dočkali po přestávce. Ani druhou přesilovou hru sice nevyužili, po jejím skončení však Bartošáka překonal po Cetkovského přihrávce Poulíček. O minutu později mohl Východočechy posunout do vedení Rapáč, Bartošáka však překonat nedokázal. Za domácí odpověděl Olesz, svoji gólovou bilanci však nejlepší střelec Vítkovic nerozšířil.

Oba brankáři duelu kralovali i ve třetí třetině. V 45. minutě se do slibné příležitosti dostával Rapáč, nedokázal však ideálně zakončit. Téměř pět tisíc diváků sledovalo i poté vyrovnaný boj, který mohli hosté rozhodnout při Klokově vyloučení. Ani třetí menší trest Vítkovic však nepotrestali.

Základní hrací doba tak vítěze neurčila. V nastavené pětiminutovce byli aktivnější hosté, největší šanci však měl domácí Hlinka, který se ocitl sám před Kopřivou. Ani on však duel nerozhodl. O zisku druhého bodu nakonec rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen obránce Štajnoch. Pardubice tak vyhrály 2:1.

3. kolo skupiny o umístění v hokejové extralize:
HC Vítkovice Steel - HC Dynamo Pardubice 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Kucsera (Kolouch) - 31. Poulíček (Cetkovský, Kaut), rozhodující nájezd Štajnoch. Rozhodčí: Polák, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:2, navíc Štajnoch (Pardubice) 10 min. Bez využití. Diváci: 4672.
Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Sloboda, Klok, Štencel, Philipp - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - Strapáč, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Hovorka - Szturc, Maliník, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.
Pardubice: M. Kopřiva - Štajnoch, Gregorc, Ščotka, Čáslava, Bokroš, L. Havlík, J. Zdráhal - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, M. Beran - Cetkovský, Kaut, Poulíček - Moučka. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.
Tabulka skupiny o 11. - 14. místo:
11.Vítkovice55186526148:15371
12.Pardubice55174529122:16264
13.Litvínov551111627118:14561
14.Karlovy Vary55133237117:18947

Reklama