Hlavní obsah

Zlín - Třinec 3:2 PPStav série 3:2Zlín se probil do čtvrtfinále play off, utká se se Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Nosek 0 : 1
25. Kindl 0 : 2
26. Štumpf 1 : 2
34. Holík 2 : 2
61. Veselý 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili v pátém utkání předkola play off extraligy Třinec 3:2 v prodloužení, sérii vyhráli 3:2 na zápasy a postoupili do čtvrtfinále, ve kterém se utkají se Spartou. Utkání rozhodl v čase 60:50 kapitán domácích Ondřej Veselý. Zlín porazil Třinec v play off již v sedmé sérii za sebou. Berani přitom v neděli prohrávali už 0:2, utkání ale dokázali otočit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský Pavel Kubiš před brankářem Peterem Hamerlíkem z Třince.

Článek

V sestavě Zlína se oproti poslednímu duelu objevili útočníci Štumpf se Šťastným, kteří nahradili Okála a Čecha. Třinec sáhl k jediné změně, ve středu čtvrtého útoku se objevil Kovařčík místo Plíhala.

V oboustranně rychlém úvodu převládala na obou stranách pozorná defenzíva. Oceláři do své hry zařadili i nebezpečné rychlé protiútoky a poněkud zakřiknutější Berany zachraňoval brankář Kašík.

Nervozita domácích hokejistů se projevila při první přesilovce, v níž nepřesně kombinovali a nedostali se k solidnímu zakončení. Naopak při stejné výhodě si Třinec počínal mnohem aktivněji a dvě sekundy před koncem trestu vyloučeného Veselého skóroval po Pechancově přihrávce střelou od modré čáry obránce Nosek.

V úvodu druhé třetiny se útočník Ocelářů Kindl protáhl okolo domácího obránce Řezníčka a přidal druhou branku. Na nepříznivý vývoj Berani zareagovali velmi rychle, přesně za půl minuty na dělovku obránce Marušáka, kterou ještě tečoval Štumpf, nestačil brankář Hamerlík reagovat. Branku potvrdila definitivně až komunikace s rozhodčím u videa.

Veselý rozhodl

Kontaktní gól Zlín vyburcoval k vyšším obrátkám a získání převahy. Ve 34. minutě pouhou vteřinu po skončení přesilovky se nejlepší střelec play off Holík proháčkoval okolo třineckého obránce Milana Doudery a přesnou střelou pod horní tyčku vyrovnal. Holík skóroval v pátém zápase popáté.

Také ve třetí třetině měli Berani hru více pod kontrolou. Tlačili se důrazněji před branku soupeře, častěji zakončovali. Šťastný nastřelil tyčku, další slibnou šanci neproměnil Bukarts. Oceláři po získání kotouče hrozili protiútoky, Kašíka většinou prověřovali jen střelami z větší vzdálenosti. V 57. minutě mohl sérii rozhodnout třinecký Tybor, jenž ale po sólovém nájezdu nepřekonal zlínského brankáře.

V prodloužení kryl po třiceti sekundách Kašík nebezpečnou střelu Tybora. Z protiútoku po přihrávce Ondráčka posunul Zlín do čtvrtfinále gól Veselého.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 26. Štumpf (Marušák, Roman Vlach), 34. P. Holík (Žižka, Matějíček), 61. O. Veselý (Ondráček, Roman Vlach) - 12. Nosek (Pechanec, Tybor), 25. Kindl (Adamský, Polanský). Rozhodčí: Hodek, Fraňo - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:3, navíc Svačina (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6357. Konečný stav série: 3:2.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Urbanec, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, D. Šťastný, Kubiš - Ondráček, Fořt, Maruna. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Repe, Nosek, Jank, Slovák, M. Doudera, L. Doudera - Dravecký, Kopecký, Tybor - Kanko, Pechanec, Svačina - Kindl, Polanský, Adamský - Rákos, Kovařčík, Matuš. Trenéři: Dopita a Mucha.

Reklama

Související témata: