Hlavní obsah

Kubalík věří, že si schoval góly na Olomouc

Martin KézrSport.czPrávo

S 25 góly kraloval extraligovým střelcům v základní části, teď hokejová Plzeň od Dominika Kubalíka čeká branky i v play off.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Dominik Kubalík, Miroslav Indrák a Jaroslav Kracík z Plzně se radují z gólu.

Článek

„Počítám, že se v bojích o titul zvýší tlak i pozornost soupeřů na mě. Vše, co bylo, se nuluje, ale snad mi to tam bude padat i proti Olomouci, i když je asi největším překvapením sezóny a má hodně dobře organizovanou obranu. Nějak se s tím porveme, snad jsem si nějaké góly schoval. Je výhoda začínat doma," uvažuje Kubalík.

Dvacetiletý útočník se stal nejmladším kanonýrem v historii samostatné české extraligy. „Kdyby mi to někdo před sezónou řekl, hodně bych se smál, vždyť loni jsem dal pouze tři branky," říká Kubalík s tím, že za střelecké probuzení vděčí perfektně fungující elitní lajně Škodovky.

S Kracíkem si neskutečně sedli

Na pravém křídle hraje další mladík Indrák a na centru zkušený Kracík. „Stojí za vším, co jsem dal. Neskutečně jsme si sedli. Často jsem to měl snadné, když jsem z jejich nahrávek skóroval. Musím se spíš omluvit, kolik šancí jsem ještě nedal," vzkázal parťákům.

Kubalík si přitom myslí, že soutěž střelců by se za normálních okolností ovládl další spoluhráč Nick Johnson. „Kdyby nám kvůli zranění nechyběl patnáct zápasů, měl by zápis rozhodně bohatší než dvaadvacet branek," uvažuje.

Reklama

Související témata: