Hlavní obsah

FANTASY: Dnes začíná čtvrtfinále extraligy. Které hráče vybrat?

Praha

Z předkola play off postoupil do čtvrtfinálových bojů extraligy Chomutov a Zlín. Piráti se střetnou s Libercem a na Zlín čeká Sparta. Zbylé čtvrtfinálové dvojice tvoří Plzeň s Olomoucí a Hradec s Mladou Boleslaví. Které hráče z těchto klubů byste si měli vybrat pro 30. kolo Fantasy extraligy, které začíná dnes v 17:20?

Playoff nejvyšší tuzemské soutěže se dnes rozjede naplno

Článek

Petr Vampola a Martin Ševc

Bílí Tygři zcela suverénně prošli základní části extraligy. Se ziskem 118 bodů se umístili na první příčce tabulky a získali Prezidentský pohár. Celkem devět hráčů z jejich kádru dokázalo získat přes 30 bodů, ale pouze dva hokejisté se dostali přes hranici 40 bodů, a to Petr Vampola a Branko Radivojevič.

Vampola nasbíral během 52 zápasů 45 bodů za 14 gólů a 31 asistencí. Zkušený útočník byl nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů. Z obránců dominovali Martin Ševc a Radim Šimek. Ševc si připsal na své konto 23 bodů. Šimek pouze o dva body méně. S devíti přesnými zásahy byl s přehledem nejpřesněji střílejícím obráncem Severočechů.

Jan Buchtele a Michal Čajkovský

Sparta má za sebou vynikající sezónu. Pražané skončili na druhém místě za Libercem a dokázali vyhrát již osm utkání v řadě. Ve čtvrtfinále se svěřenci Josefa Jandače střetnou se Zlínem.

Druhým nejproduktivnějším hráčem Sparty byl po Danielu Přibylovi Jan Buchtele. Pětadvacetiletý útočník vsítil ve 47 zápasech 19 branek a na 22 jich asistoval. Ze sparťanských obránců vyčníval Michal Čajkovský, který skóroval 11 gólů - nejvíce ze všech obránců extraligy.

Reklama

Související témata: