Hlavní obsah

Pokuty pro postupující z předkola! Zlín zaplatí dvacet tisíc, Chomutov o polovinu méně

Praha

Hokejový Zlín obdržel od disciplinární komise extraligy pokutu 20 tisíc korun, jelikož se jeho hráči po čtvrtém utkání série předkola play off v Třinci nezúčastnili na ledové ploše závěrečného ceremoniálu. Pokutu obdržel i Chomutov. Ten musí z rozhodnutí ředitele soutěže Řezníčka zaplatit 10 tisíc korun za výroky brankáře Kristana zpochybňující výkon sudích ve třetím duelu série s Brnem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Chomutovský brankář Robert Kristan během předkola play off v Brně.

Článek

Zlín podle předsedy disciplinárky Karla Holého porušil herní řád soutěže, když nezajistil setrvání hráčů na modré čáře po prohraném čtvrtém duelu v Třinci. Berani měli vyčkat na vyhlášení a ocenění nejlepších hráčů zápasu.

Holý zároveň upozornil, že oba kluby byly před samotným utkáním na tuto povinnost upozorněny ředitelem soutěže.

Právě Josef Řezníček rozhodl o pokutě pro Piráty za hodnocení výkonů rozhodčích v podání gólmana Severočechů Roberta Kristana. Slovinský brankář zpochybnil řízení zápasu sudími ve třetím utkání série.

"Měli jsme hodně vyloučených hráčů. Musím se podívat ještě na video, nevím. Rozhodčí zřejmě nechtěli, abychom tady vyhráli," řekl Kristan pro Českou televizi. V den zápasu nesmí podle herního řadu nikdo z hráčů, trenérů či funkcionářů hodnotit výkon sudích ve sdělovacích prostředcích. Porušení zákazu je trestáno finanční pokutou.

Reklama

Související témata: