Hlavní obsah

Kometa po nevydařené sezóně omladí hráčský kádr

Brno

Vedení hokejové Komety Brno chce po nevydařené extraligové sezóně snížit věkový průměr týmu a dát větší příležitost odchovancům z řad mládežnických reprezentantů. Po zisku stříbrných a bronzových medailí v předchozích dvou ročnících se Brňané letos až na poslední chvíli vyhnuli skupině o udržení a hned v předkole play off jejich cesta skončila vyřazením po čtyřech zápasech s Chomutovem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zklamaní hokejisté Komety po páteční porážce s Chomutovem. Vpředu je obránce Lukáš Kozák.

Článek

Do krize Kometa upadla v závěru základní části extraligy po zápasech pod otevřeným nebem. "Byli jsme na tom špatně. Zkrátka katastrofa, která byla zralá na baráž," uvedl v hodnocení sezóny na klubových stránkách majitel Komety Libor Zábranský.

Po sérii nezdarů skončil u týmu trenér Alois Hadamczik a právě Zábranský se přemístil do role hlavního kouče. I když papírově tuto roli plnil Kamil Pokorný. Na trenérské lavičce působil Zábranský více než měsíc a za tu dobu si udělal úsudek o hráčích a jejich kvalitách.

"Pro některé je bohužel negativní. Tým projde změnami a omlazením. Má to několik důvodů. Mezi hlavní patří i to, že máme v reprezentaci mnoho mladých kvalitních hokejistů, které dva hlavní trenéři po sobě ignorovali," konstatoval Zábranský a jmenoval útočníky Adama Rašku a Petra Mrázka. "Oba měli výborné statistiky v juniorce a ti, co byli v bodování za nimi, jsou již zabudováni v jiných extraligových týmech," doplnil.

Kdo bude trénovat Kometu?

"Vytyčili jsme si koncepci, kterou se chceme ubírat. Kometa je dnes už tak daleko, že bychom měli nechat hrát mladé. Nemůžeme si dovolit vychovávat hráče a nedávat jim prostor v extraligovém týmu," řekl Zábranský a upozornil, že v Kometě zatím až na Jana Hrušku vlastní odchovanci nehráli.

"Netýká se to jen hráčů, ale i trenérů. Za tu dobu, co hrajeme extraligu, jsme nakupovali hráče a trenéry odjinud. Neříkám, že dojde k totálnímu překopání kádru a budou hrát jen mladí, ale změny nastat musí," uvedl majitel brněnského klubu.

Otázku obsazení trenérského postu zatím Zábranský nezodpověděl, protože vedle něj o tom rozhoduje také představenstvo a dozorčí rada klubu.

Zábranský v Kometě působí dvanáct sezón a právě ta letošní pro něj byla jednou z nejnáročnějších. "Nesla se v duchu krizových situací. Velmi náročné bylo chystání Hokejových her (pod širým nebem). Následně přišel totální sešup a sportovní devalvace, kterou jsme předváděli. To prostě nepatřilo do extraligy. Přece nebylo možné, aby tým, který jsme skládali a věřili mu, takto padal dolů," dodal Zábranský.

Reklama

Související témata: