Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 1:0 PPStav série 1:0Jediný gól rozhodl. Svoboda v prodloužení zařídil Plzni výhru nad Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Svoboda 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně vstoupili úspěšně do čtvrtfinálové série play off extraligy proti Olomouci díky vítězství 1:0 v prodloužení. V čase 76:31 rozhodl v přesilové hře po přihrávce kapitána Ondřeje Kratěny Tomáš Svoboda. Brankář Matěj Machovský udržel poprvé v kariéře v extraligovém play off čisté konto. Série na čtyři vítězné duely pokračuje v úterý od 17:30 opět v Plzni.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Peter Húževka (vlevo) z Olomouce a plzeňský útočník Tomáš Svoboda během úvodního čtvrtinálového duelu play off.

Článek

Domácí šli už po 26 vteřinách do oslabení po Kubalíkově vyloučení, ale po 58 vteřinách přerušil přesilovku hostů nedovoleným zákrokem Buc. A ve zkrácené početní převaze Plzně prověřil gólmana Konráda Kracík. V osmé minutě při Bližňákově trestu Machovský kryl dva Holcovy pokusy. Na druhé straně pálil při plném počtu hráčů na ledě Kubalík.

Při Houdkově pobytu na trestné lavici měli šanci v oslabení hosté. Eberleho rána prošla za Machovského, ale Lev stihl puk uklidit zpět pod betony plzeňského gólmana. Ve 14. minutě Konrád se štěstím vytěsnil Skleničkovu ránu. O chvilku později neuspěli zblízka Johnson ani Bližňák. Olomouc přišla o útočníka Húževku, který odkulhal do šatny. Hosté se ubránili v dalších dvou oslabeních.

Na začátku druhé části se Olomouc ubránila ve zbytku Vyrůbalíkova trestu a pak Machovského ohrozil Rác. Ve 25. minutě vyslal Jeřábek do úniku Kubalíka, ale gól neplatil kvůli ofsajdu. Za Moravany zahrozili Herman, Eberle a z dorážky i Jaroměřský. Konráda zase nepřekonali Johnson, Bližňák ani tečí Kubalík.

Svoboda ukončil prodloužení

Ve 42. minutě měl velkou šanci otevřít skóre olomoucký Eberle, ale z dorážky zblízka trefil horní tyč. Další hrozbu pro Machovského znamenaly pokusy Ráce a Holce. Za Plzeň zahrozili Kracík s Kubalíkem. Hosté se ubránili při Řípově trestu. Oba celky pozorně bránily a duel bez větších šancí dospěl do prodloužení.

V nastavení pálil nebezpečně Preisinger, ale hra byla přerušena kvůli Johnsonovu postavení v brankovišti. V 67. minutě vystřelil z otočky mimo Kracík a pokračující tlak nezužitkoval atakovaný Bližňák. Machovskému pomohla v 68. minutě po Holcově střele pravá tyč. Další možnost hostů měl Řípa. V 75. minutě trefil Holec znovu tyč.

Následně po špatném střídání šla Olomouc do oslabení. Konráda ještě nepřekonali Kracík ani Kubalík, ale po Kratěnově přihrávce rozhodl střelou z levého kruhu Svoboda.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:0 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branka a nahrávka: 77. T. Svoboda (Kratěna). Rozhodčí: Hradil, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 5009. Stav série: 1:0.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek - Buc, Herman, Holec - Eberle, Řípa, Vodný - Skladaný, Húževka, T. Mikúš - Pekr, Rác, Kucharczyk. Trenéři: Venera a Tomajko.
Jak dopadne druhý čtvrtfinálový duel play off extraligy mezi Plzní a Olomoucí?
Vyhraje Plzeň a povede 2:0 na zápasy
53,3 %
Zvítězí Olomouc a srovná stav série na 1:1
46,7 %
Celkem hlasovalo 1347 čtenářů.

Reklama

Související témata: