Hlavní obsah

Hradec Králové - Ml. Boleslav 5:2Stav série 1:0Hradec Králové na úvod čtvrtfinále porazil Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Červený 1 : 0
12. Kukumberg 2 : 0
25. Musil 2 : 1
48. Kudrna 3 : 1
48. Dej 4 : 1
52. Šimánek 5 : 1
55. Klimenta 5 : 2
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v úvodním zápase čtvrtfinále extraligového play off Mladou Boleslav 5:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 1:0. Východočechy za úspěšným vstupem do série nasměrovaly dvě branky v první třetině, další přidali ve třetí části. Hosté navíc přišli o kapitána Davida Výborného, jehož ve 27. minutě zranil Bedřich Köhler. Druhý zápas čtvrtfinále se bude hrát v úterý opět v Hradci Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Královéhradecký útočník Rudolf Červený (třetí zleva) slaví se spoluhráči gól proti Mladé Boleslavi v úvodním čtvrtfinálovém duelu play off.

Článek

Východočechům se ideálně vydařil vstup do utkání. Začali aktivně a již po 41 sekundách se dostali do vedení. Brankáře Ritticha překonal pohotově dorážející Červený. Druhý gól mohl následně přidat Bednář, ale neuspěl stejně jako na druhé straně v první příležitosti hostů Hyka. Mladoboleslavský útočník se po Pilařově zaváhání dostal do samostatného nájezdu, Kacetla však nepřekonal.

Domácí duelu dominovali. Hosté sice přežili dvě oslabení, ve 12. minutě však nedůrazně vyhazovali puk z obranného pásma a Kukumberg opět po dorážce zvýšil. Hradečtí v první třetině vyslali na Ritticha 22 střel, další branku však nepřidali.

Když poté nevyužili další početní výhodu ve druhé části, udeřili Středočeši. Při signalizované přesilové hře překvapil Kacetla střelou z otočky z nulového úhlu Musil.

Výborný odstoupil kvůli zranění kolena

Ve 27. minutě utkání předčasně skončilo hned pro tři hráče. Köhler fauloval kapitána hostů Výborného, jehož se okamžitě rozhodl pomstít Urban. Zatímco Výborný, hrající poslední sezónu, s poraněným kolenem zamířil přímo do kabin a není vyloučeno, že odehrál poslední duel v kariéře, Urban s Köhlerem jej následovali s pětiminutovými tresty. Hosté tak přišli hned o dva elitní útočníky.

Po chvilce se emoce na ledě uklidnily a domácí mohli přidat třetí gól, několik svých slibných příležitostí však nedotáhli do úspěšného konce. Blízko vyrovnání byl ve 36. minutě Lenc, ani on však v koncovce neuspěl. Když poté nevyužil šanci při hře čtyři na čtyři Trončinský, rozhodli zápas ve svůj prospěch domácí.

Ve 48. minutě nejprve překonal Ritticha po Kukumbergově přihrávce Kudrna a o 31 sekund později se z brejku prosadil Dej. O pátý gól se poté postaral střelou od modré čáry Šimánek. Třetí formace domácích tak byla podepsána pod třemi góly Mountfieldu. Zaplněné Fortuna areně nezkazil radost ani Klimenta, který snížil.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 1. Červený (K. Pilař, Ihnacak), 12. Kukumberg (J. Kudrna), 48. J. Kudrna (Kukumberg, Čáp), 48. Dej (Bednář), 52. Šimánek (J. Kudrna, Kukumberg) - 25. Musil (Rýgl), 55. Klimenta (Pacovský, Rýgl). Rozhodčí: Šír, Hrubý - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:7, navíc Köhler - Urban oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6356. Stav série: 1:0.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Plášil, Čáp, Frühauf, Dietz - Bednář, Mertl, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Kukumberg, Šimánek - Köhler, Miškář, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Kučný, Robar, Rýgl - Jarůšek, D. Výborný, Pacovský - Urban, Klepiš, Klimenta - Hyka, Musil, Lenc - Ďurač, Bárta, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Jak dopadne druhý čtvrtfinálový zápas play off extraligy mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví?
Vyhraje Hradec Králové a povede 2:0 na zápasy
68,2 %
Zvítězí Mladá Boleslav a srovná stav série na 1:1
31,8 %
Celkem hlasovalo 915 čtenářů.

Reklama