Hlavní obsah

Ukončil Výbornému kariéru? Faulovat jsem nechtěl, ujišťuje Köhler

Michal OsobaPrávo

Hůře vyřazovací část pro hokejisty Mladé Boleslavi začít nemohla. Porážku v úvodním čtvrtfinále extraligy v Hradci Králové 2:5 ještě mají šanci napravit, ztráta kapitána Davida Výborného může být mnohem citelnější. Jednačtyřicetiletý útočník opouštěl led v doprovodu lékařů.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný mladoboleslavský kapitán David Výborný.

Článek
Fotogalerie

„Vypadá to na poraněný kolenní vaz, více uvidíme po magnetické rezonanci. Dostal zásah do kolene, které už měl zraněné v minulých sezónách. David si nikdy nestěžuje, ale ta bolest byla velká,“ viděl boleslavský doktor Libor Blažek.

Byl to moment, který vzbudil hodně emocí. Výborný v 27. minutě za stavu 2:1 pro Hradec vystřelil a nevšiml si atakujícího Bedřicha Köhlera. Domácí útočník vytasil své levé koleno proti kolenu Výborného a kloub pětinásobného mistra světa se zlověstně prohnul.

„Možná jsem do toho šel trochu neopatrně a přemotivovaně. V poslední chvíli už ten pohyb nezměníte, určitě jsem nechtěl faulovat,“ tvrdil Köhler. „I mě mrzí, že se David zranil, byl to nešťastný zákrok, Béda není žádný raubíř,“ ujišťoval kouč Hradce Vladimír Kýhos.

Mstitel Urban

Už na začátku sezóny Výborný vyhlásil, že aktuální extraligový ročník bude jeho poslední, a tak není vyloučeno, že pondělní duel byl závěrečným zápasem jeho skvostné kariéry. „Na závěry je brzo, ale obávám se, že druhý zápas hrát nebude,“ zatím uvedl lékař Blažek.

Köhler dostal trest do konce utkání, z čehož mohli hosté těžit dlouhou dvojnásobnou přesilovku, neboť Mountfield si odpykával trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Jenže do role mstitele se vtělil boleslavský Tomáš Urban, hříšníka Köhlera seknul holí a do kabin s předstihem putovali oba. „Byla to spíš taková reakce na znamení, že hráči za Davidem stojí a má u nich velký respekt,“ byl k Urbanově zákroku shovívavý kouč František Výborný.

Hosty situace herně neutlumila, i bez dvojice útočníků navýšili tempo. Jenže Hradec, jenž pro play off zvolil motto „Vyceň zuby“. Kousl dvakrát během 31 sekund 48. minuty a dovedl zápas v poklidu do vítězného konce.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice