Hlavní obsah

Köhlerovi zastavili činnost. Dostal hodně, nebo málo?

Aktualizováno

Čtyři zápasy stop! Takový trest vynesl předseda disciplinární komise hokejové extraligy Karel Holý útočníkovi Hradce Králové Bedřichu Köhlerovi za jeho faul kolenem na kapitána Mladé Boleslavi Davida Výborného v pondělním prvním utkání čtvrtfinálové série play off. Dvě utkání si pak nezahraje forvard Bruslařského klubu Tomáš Urban, který šel Výborného pomstít a hokejkou seknul Köhlera zezadu přes nohy.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný mladoboleslavský kapitán David Výborný.

Článek

Köhler se bezprostředně po utkání, které jeho tým vyhrál 5:2, dušoval, že Výborného nechtěl zranit, Holý ale po zhlédnutí videozáznamu inkriminované situace z 27. minuty duelu usoudil, že před střetem náhle změnil směr jízdy, nejspíš s cílem zasáhnout Výborného tělem.

„Přitom se však dopustil prokazatelného aktivního pohybu kolenem a zasáhl levou nohu protihráče, aniž by ho současně zasáhl tělem. Zákrok, v jehož důsledku protihráč utkání nedokončil, byl navíc veden v situaci, kdy měl protihráč vzhledem ke svému bočnímu postavení minimální možnost se střetu bránit," uvedl v tiskové zprávě Holý a s přihlédnutím ke způsobu vedení zákroku rozhodl o čtyřzápasovém trestu pro hříšníka.

Köhler pondělní utkání nedohrál, neboť rozhodčí jeho zákrok ocenili trestem na pět minut a do konce utkání. Stejně dopadl i Urban, jenž Köhlera přetáhl hokejkou přes nohy. A i vytáhlý mladoboleslavský forvard neunikl dodatečnému flastru. Holý mu zastavil činnost na dvě utkání.

Dvouzápasový trest pro mstitele Urbana

„V reakci na předchozí zákrok se dopustil zřetelného seknutí protihráče, který podobné jednání nemohl očekávat, do oblasti podkolenních šlach. Zákrok byl přitom veden zcela úmyslně a holí drženou v obou rukách," prohlásil Holý.

Výborný po ostrém zákroku zamířil v doprovodu lékařů do kabiny a do utkání už nezasáhl. Pětinásobný mistr světa absolvoval v úterý vyšetření magnetickou rezonancí, které odhalilo natržení kolenních vazů. člen Síně slávy českého hokeje poté potvrdil, že za tato sezóna byla jeho poslední. "Je konec kariéry. Takhle to je a asi to tak mělo být," řekl Výborný deníku Sport.

Připadá vám trest pro Bedřicha Köhlera adekvátní?
Ano
11,5 %
Ne, měl být tvrdší
73,6 %
Ne, měl být mírnější
9,7 %
Ne, neměl být žádný
5,2 %
Celkem hlasovalo 10125 čtenářů.

Reklama

Související témata: