Hlavní obsah

Brankář Kašík podepsal dvouletou smlouvu ve Zlíně

Hokejový brankář Libor Kašík bude i nadále působit v extraligovém Zlíně. S klubem, v jehož dresu se v roce 2014 stal mistrem, podepsal novou dvouletou smlouvu. Vedení Beranů o tom informovalo na svém webu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík při zákroku ve druhém zápase předkola play off proti Třinci.

Článek

"Smlouvu jsme podepsali již v závěru základní části, neboť jsme chtěli, aby se Libor připravoval v klidu na předkolo play off a rozhodující zápasy v letošní sezoně. Z těchto důvodů jsme se rozhodli uzavření kontraktu dříve nezveřejňovat," uvedl jednatel klubu Patrik Kamas.

Třiadvacetiletý Kašík může za předem stanovených podmínek před začátkem druhé sezony nebo v jejím průběhu odejít do zahraničí. "Jsme přesvědčeni, že Libor bude v roli naší gólmanské jedničky pokračovat ve velmi dobrých výkonech a přidá více zkušeností a výher ve zlínském dresu," dodal Kamas na adresu gólmana, který PSG výrazně pomohl k postupu do čtvrtfinále play off.

Kašík se stal dalším klíčovým hráčem, kterého si vedení Beranů pojistilo i pro další sezony. Již na konci února klub zveřejnil, že nové smlouvy podepsali elitní útočníci Petr Holík a Roberts Bukarts. U týmu pokračuje i trenér Rostislav Vlach.

"Prodloužení spolupráce s Liborem je velmi dobrá zpráva pro hokejový Zlín. Jsem rád, že se rozhodl pokračovat ve své kariéře zde. Liborova forma během sezony stoupala a věřím, že i po postupu do čtvrtfinále potvrdí v zápasech proti Spartě, že je výborným gólmanem a patří k nejlepším brankářům v české extralize," uvedl Vlach, jehož tým vstoupí do čtvrtfinále play off proti favorizované Spartě ve středu.

Odchovanec zlínského hokeje Kašík působí stabilně v seniorském týmu od sezony 2013/14. Hned ve svém premiérovém ročníku klubu pomohl k zisku mistrovského titulu a byl vyhlášen nejlepším brankářem extraligy i nejlepším nováčkem. Letos dostal poprvé i pozvánku do reprezentace, k žádnému zápasu však zatím nenastoupil.

"Gólmani většinou dozrávají v pozdějším věku. Libor se dříve střídal s Lubošem Horčičkou, poté s Tomášem Štůralou a letos byl v největším zápřahu. Pomohl nám vyhrát hodně zápasů, nabral zápasovou praxi, získal další zkušenosti a gólmansky dospěl," dodal Vlach na adresu podle statistik druhého nejlepšího brankáře základní části.

Reklama

Související témata: